Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Těsně po ničivé bouři zasahovali hasiči u rozsáhlého požáru domu a stodoly. Škoda přesáhla dva miliony korun

S rozsáhlým požárem rodinného domu a stodoly bojovali hasiči v obci Kydliny na Klatovsku. Hořet tam začalo ve středu v podvečer. Tedy těsně poté, co se přes tuto oblast přehnala silná bouře, která napáchala značné škody. Jednou z vyšetřovacích verzí vzniku požáru domu byl úder blesku. Tuto příčinu však vyšetřovatelé hasičů ve čtvrtek dopoledne nepotvrdili.

„Na místě zasahovalo devět jednotek hasičů. Kromě samotného hašení jsme se zaměřili i na ochranu okolních budov. Nejdříve jsme uhasili obytnou část budovy, kde jsme rozebírali střešní konstrukci. Stodola byla zasažena požárem kompletně, na obytné části byl zasažen krov a podstřešní prostor,“ vysvětlil mluvčí hasičů Petr Poncar.

Požár se obešel bez zranění osob. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na dva miliony korun. Ještě ve středu večer se spekulovalo o tom, že hořet začalo po zásahu bleskem. Tyto spekulace dnes vyvrátil mluvčí hasičů. „Včerejší požár v Kydlinech nezpůsobil zásah bleskem. Zjišťování pravé příčiny ještě pokračuje,“ dodal Poncar.

Hasiči u požáru domu v Kydlinech zasahovali v okamžiku, kdy v tomto regionu vyjížděly desítky profesionálních a dobrovolných hasičů likvidovat následky ničivé bouře. Hasiči likvidovali na mnoha místech desítky popadaných stromů a utržených střech. Jen na Klatovsku vyjížděli ve středu ke 150 zásahům.  

Ohodnoť článek

Foto HZSPK

Štítky požár domu, hořel dům, shořela stodola, zásah hasičů, Kydliny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Těsně po ničivé bouři zasahovali hasiči u rozsáhlého požáru domu a stodoly. Škoda přesáhla dva miliony korun  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.