Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Nešťastnou mladou fenku surově týral její majitel, utrpěla mnohočetná vnitřní i vnější poranění

Případem surového týrání mladé fenky menšího plemene se zabývají policisté ze severního Plzeňska. Těžce zraněného psa se naštěstí podařilo doslova na poslední chvíli vyrvat ze spárů jeho trýznitele. Zvíře ale bude mít doživotní vážné zdravotní problémy.

Policie začala případ vyšetřovat na základě přijatého oznámení spáchání trestného činu týrání zvířat. „Mladý muž v přesně nezjištěné době opakovaně surovým a trýznivým způsobem týral fenu křížence menšího plemene stáří okolo šesti měsíců, která v důsledku delší dobu trvajícího týrání utrpěla mnohočetná vnitřní i vnější poranění,“ informovala mluvčí policie Dagmar Brožová. Vyšetření zvířete prokázalo, že má po celém těle řadu zhmožděnin a zlomenin. Mechanismus těchto zranění svědčí o tom, že pes byl vystaven surovému bití a kopání. 

Na základě rozhodnutí odboru životního prostředí bylo možné psa v žalostném stavu odebrat jeho majiteli a zajistit pro zvíře potřebné veterinární ošetření. „Fenka má trvalé následky na zdraví. Pokud bude zahájeno trestní stíhání chovatele, hrozí mu u soudu trest odnětí svobody na dva roky až šest let,“ dodala mluvčí policie. aktuálně se fenka nachází v péči zkušené chovatelky. 

Pastevecký pes živořil v provizorním boxu v hromadě výkalů, veterináři ho odebrali a předali do péče útulku

V naprosto nevyhovujících podmínkách přežíval středoasijský pastevecký pes, který může při dobré péči vážit okolo šedesáti kilo. To bohužel nebyl případ psa Gorana, jehož majitelka z obce u Blovic na jižním Plzeňsku zavírala do boxu, kde neměl...

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky týrání zvířete, týraná fenka, těžké zranění, týraný pes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nešťastnou mladou fenku surově týral její majitel, utrpěla mnohočetná vnitřní i vnější poranění  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.