Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Vězeňský dozorce si na nemocenské přivydělával jako skladník. Hrozí mu, že sám skončí za mřížemi

Na druhé straně mříží se může ocitnout plzeňský dozorce, který čelí obžalobě z podvodu. Podle vyšetřování Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) si v době pracovní neschopnosti přivydělával tři měsíce u soukromé společnosti jako skladník, zároveň si ale nechával vyplácet služební příjem v nemoci a nemocenské dávky za více než 150 000 korun.

„Příslušníka praktický lékař uznal neschopným služby na měsíc v roce 2020 a na dva měsíce v roce 2022 z důvodu jím sdělených bolestí pohybového aparátu. Dle zjištění policejního orgánu GIBS měl nicméně dozorce v době, kdy mu běžela pracovní neschopnost, manuálně pracovat ve skladu, i když mu to jeho zdravotní stav dle pracovní neschopnosti neměl umožňovat,“ popisuje mluvčí GIBS Ivana Nguyenová.

Dozorce podle jejích slov na nemocenské v jednom případě odpracoval 11 směn po 7,5 hodinách a v druhém případě dalších 42 směn po 7,5 hodinách. „Tímto jednáním byla způsobena na vyplaceném služebním příjmu v nemoci a vyplacených nemocenských dávkách škoda přesahující 150 000,“ vyčíslila mluvčí. Státní zástupce již dozorce obžaloval z podvodu, za což mu hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi nebo peněžitý trest.

Ohodnoť článek

Foto Vězeňská služba ČR

Štítky podvod, obvinění z podvodu, neoprávněné pobírání nemocenské, vězeňský dozorce, GIBS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vězeňský dozorce si na nemocenské přivydělával jako skladník. Hrozí mu, že sám skončí za mřížemi  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.