Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Agresivní opilec napadal zákazníky čerpací stanice a nakonec zaútočil i na strážníky. Ti se s ním dlouho nepárali

Další opilec agresivně napadl strážníky městské policie, kteří přijeli na základě oznámení k jedné plzeňské čerpací stanici. Tam měl jeden muž obtěžovat zákazníky. Když zaútočil na muže v uniformách, kteří chtěli udělat pořádek, skončil opilec po jejich bleskovém zákroku v poutech. V květnu jiný agresor u vlakového nádraží napadl plzeňského strážníka, když mu dal hlavičku do obličeje. Policista po brutálním útoku upadl do bezvědomí.

Hlídka městské policie se brzy ráno vypravila na čerpací stanici v Přemyslově ulici. „Muž, který tam měl předtím obtěžovat zákazníky a dělat nepořádek, usnul na venkovním sezení. Jakmile ho strážníci vzbudili, nebral si absolutně žádné servítky, verbálně je urážel, plival směrem k nim a agresivně gestikuloval. Při řešení odmítal spolupracovat, chtěl z místa odejít,“ informovala o případu mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Strážníci muže důrazně vyzvali, aby nikam neodcházel a zanechal protiprávního jednání s výstrahou, že proti němu použijí donucovacích prostředků. „Na tuto výzvu muž nereagoval, naopak ještě zvýšil agresivitu. Z toho důvodu byli strážníci nuceni zakročit a dotyčný brzy skončil se zacvaknutými pouty na rukou. Přestupky proti veřejnému pořádku, kterých se dopustil, budou postoupeny k dořešení správnímu orgánu,“ uvedla mluvčí Pužmanová.

Pohotový taxikář nezaváhal a pomohl strážnici a jejímu kolegovi, které surově napadl agresivní muž

Velmi statečně se zachoval taxikář Luboš Fořt, který si všiml rvačky na Palubě Hamburk u vlakového nádraží v Plzni. Agresivní muž tam napadl dvoučlennou hlídku městské policie, přičemž strážníka udeřil s takovou silou, že upadl do bezvědomí....

Agresivita některých problematických osob namířená proti městské policie v Plzni se v poslední době zbvyšuje. Navýšení počtu strážníků a jejich větší výskyt v ulicích Plzně, to je i z těchto důvodů hlavní cíl nové koncepce městské policie na příští čtyři roky, kterou schválilo zastupitelstvo. Vedení města chce dosáhnout zvýšení respektu a autority strážníků, ale na druhé straně požaduje jejich větší přísností vůči narušitelům veřejného pořádku.

„Městská policie Plzeň je jedním z prvků zajišťující klid a veřejný pořádek a je nepostradatelnou součástí města. Strážníci řeší výskyt opilců, narkomanů, problémové jednání cizinců, nesprávné chování řidičů a chodců, nebo poškozování majetku v Plzni. Nejen tyto, ale i další protiprávní činy ve veřejném prostoru pak zákonitě snižují tolik potřebný pocit bezpečí našich občanů,“ řekl radní pro oblast bezpečnosti a prevence kriminality Jiří Winkelhöfer (PRO Plzeň).

Koncepce vychází mimo jiné z toho, že je potřeba zvýšit počty strážníků. Na konci minulého roku jich bylo u městské policie zhruba 230, Winkelhöfer už dříve řekl, že naléhavě schází 40 strážníků, ale město by jich zvládlo přijmout i sto. „Popisované negativní jevy je nutné neřešit pouze domluvou, a to zejména u nepřizpůsobivých a asociálních osob, ale v mezích platných vyhlášek a zákonů je postihovat co nejpřísněji," uvedl radní Winkelhöfer. 

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky agresivní opilec, útočil na strážníky, napadl strážníky, napadal zákazníky čerpací stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agresivní opilec napadal zákazníky čerpací stanice a nakonec zaútočil i na strážníky. Ti se s ním dlouho nepárali  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.