Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kriminalisté dopadli pachatele podezřelého z vraždy jeho známé. Z rybníka už vylovili i vražednou zbraň

Jen několik hodin po oznámení nálezu těla zavražděné ženy v Radnicích na Rokycansku, kriminalisté zadrželi podezřelého pachatele. Následně našli policejní potápěči i vražednou zbraň odhozenou do rybníka. Kriminalisté požadují po státním zástupci, aby podal návrh na vzetí pětašedesátiletého muže do vazby. Už byl obviněn z vraždy.

O vraždě devětapadesátileté ženy informovala Plzeňská Drbna už v pondělí v podvečer, jen několik hodin po objevení těla. „V jednom domě na Rokycansku byla nalezena mrtvá žena, na jejímž těle byly zjištěny zjevné známky cizího zavinění,“ informovala mluvčí policie Pavla Burešová. Ženu objevili její známí poté, co se po ní sháněli kolegové v práci, kam bez omluvy nepřišla.

Kriminalisté na základě zjištěných stop okamžitě rozjeli vyšetřování a pátrali nejen po pachateli, ale i po vražedné zbrani, která jim také chyběla. Jednalo se o nůž, kterým pachatel zasadil ženě devět bodných ran do horní části hrudníku.

Všechny zjištěné skutečnosti nasvědčovaly tomu, že podezřelým by mohl být starší muž, který byl známým oběti. Několik hodin usilovné práce přineslo ještě v nočních hodinách z pondělí na úterý první úspěch, a to zadržení podezřelého. S ním kriminalisté provedli potřebné úkony a nadále pátrali po zbrani, kterou pachatel k usmrcení ženy použil. „Prohledávala se nejrůznější místa, a to včetně vodních ploch, kde policejní potápěči zásahové jednotky nakonec v úterý večer nalezli s největší pravděpodobností vražednou zbraň. Nůž si pachatel na místo činu přinesl, poté ho hodil do rybníka. Nůž bude nyní podroben kriminalistickým expertízám společně s dalšími zajištěnými stopami z místa činu,“ uvedl vedoucí odboru obecné kriminality krajské policie Ladislav Sluka.

„Podle předběžných informací, které máme, byl charakter zranění takový, že by oběti nepomohla ani rychlá lékařská pomoc," zdůraznil náměstek krajského policejního ředitele pro službu kriminální policie a vyšetřování Michal Krejbich. Kriminalisté teď budou vyhodnocovat stopy, zjišťovat, jak se pachatel na místě pohyboval, kudy z místa odcházel, co dělal potom. „Skládáme si obrázek a na 99 procent už víme. Teď budeme čekat na analýzy našeho expertního pracoviště,“ doplnil Sluka.

Událost z Radnic je letošním osmým případem vraždy nebo pokusu o ni, který krajští kriminalisté řeší. První vražda se stala na Nový rok na ubytovně ve Stříbře na Tachovsku. Kriminalisté následně obvinili čtyřiatřicetiletého cizince, který podle nich po potyčce bodl do břicha svého o deset let mladšího krajana. Napadeného muže odvezl vrtulník do plzeňské fakultní nemocnice, v níž později zemřel. Pozornost vzbudil lednový případ, když chodec našel v Berounce v okrajové části Plzně mužské tělo bez hlavy s mnoha bodnořeznými ranami. Vyšetřování později potvrdilo, že mrtvý byl dvaatřicetiletý Slovák, který se pohyboval v plzeňské komunitě bezdomovců.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR, Luboš Vrabec,

Štítky vražda ženy, ubodaná žena, Radnice, pachatel vraždy, dopadli pachatele vraždy, muž ubodal svoji známou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalisté dopadli pachatele podezřelého z vraždy jeho známé. Z rybníka už vylovili i vražednou zbraň  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.