Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Žena se zřítila ze střechy a zahynula, když se snažila uprchnout oknem z bytu před násilným partnerem

Obrovskou tragédií vyvrcholil partnerský spor, který se rozhořel v jednom podkrovním bytu v Plzni. Devětatřicetiletý muž tam násilím bránil v odchodu devětadvacetileté ženě. Ta před ním nakonec utekla oknem na střechu domu. Odtud se pak následně zřítila do vnitrobloku a na následky těžkých zranění zemřela.

Incident se stal kolem třetí hodiny ráno. „Po předchozí slovní rozepři muž zamkl vstupní dveře do bytu s úmyslem ženě zabránit v odchodu, ačkoliv mu dala jasně najevo, že chce z bytu odejít. Klíče schoval a bránil její svobodné vůli odejít. Přitom docházelo ke vzájemnému fyzickému napadání. Žena si pak několikrát stoupla na pohovku, otevřela střešní okno a chtěla jím vylézt ven na střechu bytového domu,“ popsala násilí uvnitř podkrovního bytu mluvčí policie Dagmar Brožová.

V jednom případě muž ženu zachytil v polovině těla, když se pokusila oknem uniknout a stáhl ji zpět do interiéru. „Ve druhém případě se mu to již nepovedlo, když chytil ženu za kotník, ale poškozená se mu vysmekla a vylezla na střechu. Došlo však k pádu ženy ze sedlové střechy z osmimetrové výšky na zem vnitrobloku. Žena svým zraněním v nemocnici podlehla,“ popsala tragédii policejní mluvčí.

Plzeňští kriminalisté zahájili trestní stíhání devětatřicetiletého muže, kterého obvinili ze zločinu omezování osobní svobody. Obviněný je stíhaný na svobodě, za to, že svým jednáním způsobil smrt, mu hrozí trest odnětí svobody na tři roky až deset let.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky pád ze střechy, nepřežila pád, žena spadla ze střechy, utekla na střechu, omezování osobní svobody

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena se zřítila ze střechy a zahynula, když se snažila uprchnout oknem z bytu před násilným partnerem  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.