Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Policisté přímo při činu dopadli fantoma plaveckého bazénu, který tam opakovaně řádil

Fantoma plaveckého bazénu dopadli po měsících jeho řádění policisté ze Sušice. Šlo o zloděje se specializací na uzamčené skřínky návštěvníků bazénu, do kterým vnikal za pomoci násilí a kradl jim peníze. Policisté nesmírně překvapeného pachatele dopadli přímo při činu, kdy ho chytili doslova za ruku.

„Policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu krádež čtyřiadvacetiletému muži z Písecka. Ten násilným způsobem vnikl do uzamčených šatních skříněk v budově plaveckého bazénu na Sušicku. Z uložených peněženek, které se v šatních skříňkách nacházely, odcizil nejméně ve třech případech finanční hotovost v celkové výši téměř 12 tisíc korun,“ popsala řádění pachatele mluvčí policie Barbora Šmaterová.

S jídlem roste chuť a když to vyšlo jednou, vyjde to i podruhé. To si zřejmě myslel pachatel a k další krádeži se odhodlal o měsíc později. „Opět šel do stejné budovy plaveckého bazénu kde vnikl do uzamčených šatních skříněk. Z jedné, ve které se nacházelo pouze dětské oblečení, nic neodcizil. Ve druhé skřínce nalezl peněženku, ze které odcizil přes dva tisíce korun a z třetí skříňky se pokusil z peněženky odcizit finanční částku ve výši téměř 3700 korun. Při tomto jednání ho však i s peněženkou v ruce zadrželi přímo činu klatovští kriminalisté,“ uvedla policejní mluvčí.

Zloděj během zápasu vybíral skříňky v šatně hokejistů

Začátkem března řádil podobným způsobem jiný zloděj na zimním stadionu v Domažlicích, ke kterému se nechal dovézt vozidlem taxislužby. Následně krátce pobyl v prostorách budovy. Zatímco na zimním stadionu vrcholila druhá třetina hokejového utkání, mladý zloděj nerušeně prohledával šatnu domácího týmu, do které se mu podařilo proniknout. Hráči na ledové ploše v ten okamžik neměli nejmenší tušení, že jim z kapes oblečení mizí peníze.

Pachatele ovšem při jeho příjezdu ke stadionu zachytil kamerový systém, díky kterému strážníci městské policie znali popis pachatele. O den později strážníci při prováděné hlídkové činnosti ve městě spatřili osobu, která odpovídala popisu zloděje ze zimního stadionu. Muže zadrželi a předali do péče vyšetřovatelů domažlické kriminálky.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky zloděj, vykrádal skříňky, plavecký bazén, fantom plaveckého bazénu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté přímo při činu dopadli fantoma plaveckého bazénu, který tam opakovaně řádil  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.