Počasí dnes23 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Statečná žena se pustila do pronásledování zloděje, který jí ukradl mobil. Pomáhal jí i kolemjdoucí muž

Chytré hodinky upozornily její majitelku, že ztratily kontakt s mobilním telefonem. V ten okamžik bylo ženě jasné, že jí někdo mobil odcizil. Měla podezření na muže, který se na ní lepil na eskalátorech. A okamžitě spustila akci na dopadení pachatele.

Incident se stal ve večerních hodinách na eskalátorech na hlavním plzeňském vlakovém nádraží. „Zloděj využil chvilkové nepozornosti mladé ženy ve chvíli, kdy za ní stál na eskalátorech. Z kabelky jí nepozorovaně odcizil mobilní telefon. Ženě přišlo podezřelé, že muž stál v její těsné blízkosti, ale nevěnovala tomu velkou pozornost. Jednat začala ve chvíli, kdy její chytré hodinky signalizovaly ztrátu spojení s mobilním telefonem. Poté zjistila, že jí z kabelky zmizel telefon,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Žena nelenila a doběhla muže, který byl v její těsné blízkosti na eskalátorech a o kterém byla přesvědčena, že jí telefon odcizil. „Dvaatřicetiletý muž jí ale tvrdil, že nic neodcizil. Oslovila proto neznámého kolemjdoucího s prosbou, aby urychleně kontaktoval policii. Náhodný muž začal sám zloděje pronásledovat a přitom volal na linku 158. Policisté se na místo dostavili během chvíle a díky pomoci osloveného muže pachatele dostihli a omezili na osobní svobodě,“ popsala úspěšnou a bleskovou akci policejní mluvčí.

Poškozená žena policistům detailně popsala celou situaci i mobilní telefon, který měl podezřelý muž u sebe. Policistům nejprve tvrdil, že mobil našel na zemi. Následně se ke krádeži přiznal. Muž nekradl poprvé. V minulosti byl již za majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzen. Navíc byl pod vlivem drog. Obviněn byl ze spáchání krádeže. V případě prokázání vinu mu hrozí až dva roky odnětí svobody.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky ukradený mobil, pronásledovala zloděje, zloděj na eskalátorech, okradená žena

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Statečná žena se pustila do pronásledování zloděje, který jí ukradl mobil. Pomáhal jí i kolemjdoucí muž  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.