Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Útočník brutálně pobodal dva lidi, zapálil byt a utekl. Pět policistů se při dramatickém zásahu nadýchalo kouře

, aktualizováno 7. dubna 2023, 17:01

Dva těžce zranění a pobodaní lidé, 13 evakuovaných osob z domu, kde hořelo v jednom z bytů i pět policistů, kteří se při záchraně obyvatel nadýchali kouře. Takový je výsledek pátečního incidentu, který se stal odpoledne v Plzni na Slovanech. Pachatel s nožem tam brutálně napadl ženu a muže, pak zapálil byt.

Krvavý incident se stal krátce před 15. hodinou v domu na rohu Guldenerovy a Barrandovy ulice v Plzni. Byl nahlášen požár podkrovního bytu a napadení dvou osob. „Ve spolupráci se složkami IZS si záchranáři převzali do péče napadené osoby. Žena utrpěla vážná zranění a muž středně těžká zranění, oba byli odtransportováni do fakultní nemocnice na Lochotíně. Útočník byl vyšetřen na místě a předán policii. Hasiči evakuovali 13 osob, nikdo z nich nebyl zraněn. Záchranáři mají aktuálně v péči pět policistů, kteří se nadýchali zplodin hoření během zásahu. Všech pět mužů jsem také transportovali do fakultní nemocnice k dalšímu ošetření,“ informovala mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

„Policie vyjížděla na základě oznámení k násilnému trestnému činu. Bližší informace k případu nebudeme v současné době poskytovat. Veřejnost můžeme uklidnit, aktuálně nikomu nehrozí žádné nebezpečí.," uvedl mlavčí policie Hana Kroftová. Podle informací serveru krimi-plzen.cz na místě útočník pobodal muže a ženu, následně zapálil byt a pokusil se utéct přes střechy. Policisté ho však zadrželi. 

„Zasažen byl podkrovní byt ve třetím patře. Požár je defakto uhašen. Provedeme kontrolu okolních bytů. Výše škody a příčina jsou v šetření," informoval krátce před 17. hodinou mluvčí hasičů Petr Poncar.  

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK, Policie ČR

Štítky policejní zásah, hořel byt, pachatel pobodal dvě osoby, útok nožem, policisté se nadýchali kouře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Útočník brutálně pobodal dva lidi, zapálil byt a utekl. Pět policistů se při dramatickém zásahu nadýchalo kouře  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.