Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Soud uložil Afghánci výjimečný trest 22 let vězení za pokus o dvojnásobnou vraždu a znásilnění

Výjimečný trest 22 let ve věznici se zvýšenou ostrahou a následné vyhoštění ze země na dobu neurčitou vyměřil dnes plzeňský krajský soud migrantovi z Afghánistánu za pokus o dvojnásobnou vraždu a znásilnění. Podle rozsudku loni na Nový rok v Karlových Varech napadl a pobodal jednu ženu a poté druhou ženu rdousil a znásilnil. Cizinec u soudu vinu nepřiznal, tvrdil, že si nic nepamatuje. Když mu tlumočnice přetlumočila rozsudek, rozbrečel se.

Čtyřiadvacetiletý Afghánec žije v Německu, kde žádá o azyl. Do Karlových Varů přijel oslavit poslední den roku 2021 a své narozeniny, které má 1. ledna. Na Nový rok v noci a časně ráno zaútočil zavíracím nožem na sedmatřicetiletou ženu a třikrát ji bodl do hrudníku a břicha, stojí ve spisu. Poté napadl devatenáctiletou ženu, natlačil ji na plot a s nožem v ruce ji nutil k pohlavnímu styku. Podle tehdejších informací policie měl při dechové zkoušce 1,23 promile alkoholu.

Pobodaná žena utrpěla život ohrožující zranění, dokázala ale dojít několik set metrů do restaurace, kde požádala o pomoc a zkolabovala. Podle soudu nezemřela jen díky včasné lékařské pomoci a rychlé operaci v nemocnici. Druhou napadenou ženu cizinec natlačil na plot a s nožem jí nutil k pohlavnímu styku, uvedl soud. Dívka se nejdřív pokusila utéct, cizinec ji ale podle spisu chytil, strhnul ji na zem a protože se stále bránila, začal ji velkou silou rdousit. Když omdlela, Širzád ji částečně svlékl, osahával ji a při tom se pohlavně ukájel. Pak utekl. Když se dívka probrala z bezvědomí, požádala o přivolání pomoci náhodného chodce. Podezřelého policie zadržela po necelých dvou hodinách.

Širzád se celou dobu při výsleších na policii i u soudu hájil tím, že se k událostem nemůže vyjádřit, protože si na nic nepamatuje. Vysvětloval to buď vypitým alkoholem, na který není v takovém množství zvyklý, nebo tím, že mu někdo mohl dát v restauraci do pití nějaký lék.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky pokus o vraždu, rozsudek, výjimečný trest, znásilnění, Afghánec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soud uložil Afghánci výjimečný trest 22 let vězení za pokus o dvojnásobnou vraždu a znásilnění  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.