Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Hasiči bojovali s požárem v luxusním penzionu s vyhlášenou restaurací. Předběžná škoda je 35 milionů

, aktualizováno 24. března 2023, 12:08

Sedmnáct jednotek hasičů zasahovalo ve čtvrtek večer v obci Soběsuky na jižním Plzeňsku, kde začalo hořet v luxusním penzionu, jehož součástí je i vyhlášená restaurace Angusfarm. Předběžné škody na majetku jsou vyčísleny na 35 milionů korun. Známý penzion s restaurací se nachází nedaleko Nepomuku. Jde o místo, které s oblibou navštěvovaly i mnohé celebrity.

„Požár zasáhl první patro penzionu. Podle prvotní informace se měl požár začít šířit od klimatizace. čtyři osoby bez zranění se evakuovaly. Uvnitř by se nikdo další neměl nacházet. Vzhledem ke skrytým ohniskům si velitel zásahu vyžádal na místo COBRU,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

Při zásahu se hasiči zaměřili i na požární ochranu dvou sousedních objektů. Vyhlášen byl 3.stupeň požárního poplachu. „Přesná příčina požáru se samozřejmě ještě bude zjišťovat. Vyšetřovatel je na místě,“ uvedl po 21. hodině mluvčí hasičů. Krátce po 22. hodině se podařilo požár lokalizovat. Z videa hasičů je patrné, že požár zasáhl celý objekt hlavní budovy penzionu. Ještě v pátek po poledni na místě zůstávalo několik jednotek hasičů. Požářiště bylo kontrolováno po celou noc. Vyšetřovatelé zjišťují skutečnou příčinu požáru, zatím není jasné, zda potvrdí, či vyvrátí původní verzi o klimatizaci. 

Rustikálně zařízená restaurace Angusfarm se zaměřovala na steaky a jiné hovězí speciality z plemene ANGUS včetně možnosti zakoupení masa či jiných výrobků. Součástí areálu je i stylově zařízený objekt, kde se konají svatby. Jedná se o místo vyhledávané množstvím celebrit a známých osobností.  

FOTOGALERIE: Požár penzionu Angusfarm Soběsuky

Pátek, 24. března 2023, 12:11

FOTOGALERIE: Požár penzionu Angusfarm Soběsuky
FOTOGALERIE: Požár penzionu Angusfarm Soběsuky

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky požár Angusfarm, požár penzionu, restaurace Angusfarm

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Hasiči bojovali s požárem v luxusním penzionu s vyhlášenou restaurací. Předběžná škoda je 35 milionů  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.