Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Zfetovaný muž usedl za volant bez řidičáku, před policisty se pokusil přelézt na zadní sedačky

Policisty z plzeňské speciální pořádkové jednotky zaujalo ve večerních hodinách projíždějící Audi, které bylo ve značně špatném technickém stavu. Rozhodli se proto vůz zastavit a řidiče zkontrolovat. Čekalo je však velké překvapení. Ještě, než stihli vyzvat řidiče, aby ukázal doklady, pokusil se muž nenápadně přelézt na zadní sedačky. Už toto jeho jednání napovídalo, že rozhodně nemá čisté svědomí.

Bylo krátce po desáté hodině večer, když policisté zahlédli projíždějící vůz, v němž seděli dva muži a jedna žena. Auto nevypadalo zrovna nejlépe. V Jateční ulici proto vůz zastavili. „Než policisté řidiče vyzvali k předložení dokladů potřebných k řízení, pokusil se pětatřicetiletý muž přelézt z místa řidiče na zadní sedačky. To se mu ovšem nepodařilo. Následnou lustrací policisté zjistili, že mladý muž je vedený jako neřidič a má uložený platný zákaz řízení,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Muž navíc řídil pod vlivem drog. Test u něho odhalil přítomnost amfetaminu a metamfetaminu. „Při prohlídce automobilu poté našli plastové sáčky s obsahem zelené sušiny a další věci, které by mohly pocházet z trestné činnosti,“ pokračuje mluvčí.

Policisté se dále zaměřili také na registrační značky a zjistili, že jsou evidovány na úplně jiné vozidlo. „Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a případem se nadále zabývají,“ uzavřela Raindlová.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky řízení pod vlivem drog, drogy za volantem, zfetovaný řidič, zákaz řízení, registrační značky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zfetovaný muž usedl za volant bez řidičáku, před policisty se pokusil přelézt na zadní sedačky  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.