Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nigerijský pašerák drog spolykal 55 kapslí s kokainem. Odhalil ho v linkovém autobusu pes celníků

Šestiletý nepodmíněný trest vězení a následné vyhoštění uložil senát tachovského okresního soudu drogovému dealerovi z Nigérie. Loni v srpnu „polykače“ zadrželi celníci na přechodu v Rozvadově na Tachovsku a v jeho útrobách našli 55 kapslí z nepropustného obalu. Obsahovaly kokain o celkové váze 624,8 gramů.

„Pětačtyřicetiletý cizinec cestoval linkovým autobusem na trase Brusel – Praha, přičemž cílovou destinací mělo být Rakousko. Při celní kontrole na něj pozitivně reagoval služební pes vycvičený na vyhledávání drog, označil ho a muž byl pro podezření přepraven do zdravotnického zařízení. Následné rentgenové vyšetření prokázalo výskyt cizích předmětů v tělních dutinách cestujícího a laboratorní rozbory potvrdily podezření celníků, že se jedná o kokain,“ informovala Hana Prudičová, mluvčí Generálního ředitelství cel.

Zadržený cizinec pak během jednoho dne vyloučil z organismu postupně všechny kapsle obsahující drogu zabalenou do nepropustného obalu. Tímto riskantním jednáním si měl pašerák přijít na odměnu ve výši 50 000 Kč. Spolu s celníky z Protidrogového oddělení v Plzni se na případu podílela též Policie ČR, Služba kriminální policie a vyšetřování v Tachově.

Ohodnoť článek

Foto Generální ředitelství cel

Štítky pašerák drog, polykač drog, spolykal kapsle s kokainem, trest vězení, odsouzený drogový dealer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nigerijský pašerák drog spolykal 55 kapslí s kokainem. Odhalil ho v linkovém autobusu pes celníků  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.