Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Už třetím rokem roste u české veřejnosti zájem o získání zbrojního průkazu a o zbraně

Třetím rokem už stoupá v Plzeňském kraji zájem veřejnosti o zbraně a získání zbrojního průkazu. Policisté evidují v Plzeňském kraji za loňský rok celkem 22 044 držitelů zbrojního průkazu. Jedná se o nárůst proti předchozímu roku o 226 vlastníků zbrojního průkazu. V kraji je 75 tisíc registrovaných zbraní.

„Ke zkoušce odborné způsobilosti, kterou musí žadatel o zbrojní průkaz splnit, se v loňském roce přihlásilo 832 žadatelů. V 520 případech uchazeči úspěšně absolvovali všechny části odborné zkoušky. V 185 případech uchazeči neprospěli v teoretické části zkoušky a v 174 případech nesplnili praktickou část,“ informovala mluvčí policie Eva Červenková.

Žadatel by měl podle policie počítat s náročností odborné zkoušky a řádně se na ni připravit. „U praktické části, která prověřuje zejména žadatele ze znalosti bezpečné manipulace se zbraní, podcení někteří přípravu natolik, že zbraň vidí poprvé právě u praktické části zkoušky a neví, jak s ní zacházet,“ konstatovala mluvčí.

Nejpočetnější skupinou žadatelů o zbrojní průkaz tvoří muži ve věku 21 – 40 let. Samozřejmě i mezi ženami se najdou žadatelky o vydání zbrojního průkazu, ale v celkovém počtu žadatelů představují ženy pouze jednu sedminu. „Stoupl i počet registrovaných a ohlášených zbraní v našem kraji, a to na počet 74 975, kdy jde o nárůst o téměř tři a půl tisíce zbraní proti roku 2021,“ dodala Eva Červenková.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky zbrojní průkaz, střelné zbraně, registrované zbraně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Už třetím rokem roste u české veřejnosti zájem o získání zbrojního průkazu a o zbraně  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.