Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Mladík ukradl veterána a několikrát se vloupal do té samé prodejny, způsobil škodu přes čtvrt milionu

V policejních poutech skončili dva zloději, kteří řádili v uplynulých týdnech na Nepomucku. Mladšímu z nich bylo teprve osmnáct let. I přes svůj mladý věk si ale počínal velmi zkušeně. Opakovaně se vkradl do prodejny odkud si odnesl hlavně alkohol a cigarety. Aby nemusel chodit pěšky, obstaral si také vůz, který si majitel hýčkal a upravoval coby veterána. Celkem napáchal mladý muž škody za 250 tisíc korun.

„Obviněný se v nočních hodinách vloupal do prodejny zboží v malé obci na Nepomucku. Jeho cílem byly převážně láhve s alkoholem a cigarety. Dva dny poté se muž dostal na oplocený pozemek u rodinného domu ve stejné obci a z nezajištěného vozidla odcizil svazek klíčů od osobního vozidla, které stálo zaparkované vedle. Jednalo se o vozidlo, které si majitel renovoval jako veteránské,“ popisuje policejní mluvčí Eva Červenková počínání teprve osmnáctiletého zloděje.

Mladík z prvního vozidla vymontoval autobaterii, přendal ji do druhého auta a s tím odjel do tři kilometry vzdálené obce, kde se opět vloupal do prodejny zboží. „Při svém návratu odcizené vozidlo odstavil v poli mezi obcemi. Obě vozidla při svém jednání muž poškodil. Za tři dny v noci se muž vrátil zpět do první prodejny a odnesl si opět cigarety. Svým jednáním způsobil celkovou škodu převyšující částku 250 tisíc korun,“ vyčíslila mluvčí.

Malá prodejna je zjevně pro zloděje velkým lákadlem, neboť si ji vyhlédl i další sedmadvacetiletý muž. Z místa si odnesl cigarety a celkem nadělal škody za 15 tisíc korun. Oba pachatele se policistům podařilo dopadnout a nyní se budou před soudem zpovídat ze spáchání několika trestných činů, a to krádeže, porušování domovní svobody, neoprávněné užívání cizí věci a poškození cizí věci.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krádež auta, veterán, mladý zloděj, dopadení zloděje, Nepomucko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík ukradl veterána a několikrát se vloupal do té samé prodejny, způsobil škodu přes čtvrt milionu  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.