Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policie už ukončila pátrání po pacientce, která uprchla z psychiatrické nemocnice a mohla být nebezpečná sobě i svému okolí

Policisté už ukončili pátrání po sedmdesátileté ženě, která utekla v sobotu 3. prosince z psychiatrické nemocnice na jižním Plzeňsku, kde byla dobrovolně hospitalizována. Hrozilo nebezpečí, že při absenci medikace může dojít u pohřešované ke zhoršení jejího zdravotního stavu a může tak být nebezpečná sobě i svému okolí. Ze stejného zařízení uprchl 30. listopadu jiný pacient s nařízeným ochranným ústavním léčením. Ten zůstává zatím i nadále na útěku. Nebyl to jeho první útěk.

„Paní se podařilo najít. Je živá a zdravá. V současné době už je zpět na léčení ve zdravotnickém zařízení, odkud odešla. Policie děkuji veřejnosti za pomoc při pátrání po pohřešované," uvedla ve čtvrtek pro Plzeňskou Drbnu mluvčí policie Eva Červenková. Žena utekla 3. prosince kolem deváté hodiny. Vzhledem k tomu, že pocházela z Chebu, rozšířili policisté pátrání vedle Plzeňského kraje také na Karlovarský kraj.  

I nadále ovšem zůstává na útěku ze stejné psychiatrické nemocnice jedenatřicetiletý pacient z Karlovarska, který má soudem nařízené ochranné ústavní léčení. Ten uprchl 30. liastopadu. Pohybovat se může nejen v Plzeňském a Karlovarském kraji, ale také na území Jihočeského kraje. Není to zdaleka jeho první útěk. Naposledy utekl ze stejného zařízení koncem letošního září. 

„Pohřešovaný neužívá žádné léky, bez kterých by byl ohrožen na životě. Není ozbrojený, nebezpečný a netrpí žádnou nakažlivou chorobou,“ informovala policejní mluvčí Červenková. Hledaný je vysoký 170 cm, hubené postavy, má oválný obličej, krátké hnědé vlasy, šedo-modré oči a má neoholené vousy. V době odchodu měl na sobě tmavě modré tepláky, kostkovanou košili, tmavě modrou mikinu a na nohou měl gumové pantofle. Na hřbetu pravé ruky má vytetovány tři číslice sedm.

„Policisté žádají všechny občany, kteří by mohli podat jakoukoli informaci o pobytu, výskytu nebo pohybu hledané osoby, aby neprodleně podali zprávu na jakoukoliv služebnu Policie České republiky nebo na tísňovou linku 158,“ dodala policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík, Policie ČR

Štítky utekla z psychiatrické nemocnice, pacientka na útěku, pacientka psychiatrické nemocnice, pohřešovaná žena, pohřešovaná pacientka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie už ukončila pátrání po pacientce, která uprchla z psychiatrické nemocnice a mohla být nebezpečná sobě i svému okolí  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.