Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Matka brutálně ubodala tříletou dcerku a vážně zranila pětiletého syna, hrozí jí výjimečný trest

Otřesný případ vraždy tříleté holčičky a pokusu o vraždu pětiletého chlapce začal projednávat plzeňský krajský soud. Na lavici obžalovaných usedla osmadvacetiletá matka obětí z Karlových Varů. Letos v dubnu žena nejprve ubodala svoji dceru, potom zaútočila na syna. Ten přežil s těžkým zraněním. Bez zranění vyvázl jen dvouměsíční chlapec.

Žena čelí obžalobě z vraždy a z pokusu o vraždu. Hrozí jí až výjimečný doživotní trest. Státní zástupce v obžalobě navrhuje uložení výjimečného trestu v trvání 22 let ve věznici se zvýšenou ostrahou. Tragédie se stala 16. dubna v jednom z bytů na sídlišti v Karlových Varech. Osudný den se měla žena vystěhovat z důvodu neplacení nájemného. Obtížnou životní situaci se rozhodla radikálně vyřešit. Nejprve devíti bodnými ranami do krku usmrtila tříletou dceru. Stejným způsobem se pokusila zabít i pětiletého syna. Ten utrpěl nejméně pět bodných ran do oblasti krku, ale vražedný útok své matky naštěstí přežil. Ženu zadržela policie krátce po hrůzném činu.

Obžalovaná se před soudem přiznala, ve své výpovědi ale uvedla, že děti nechtěla usmrtit. „Byla jsem v hrozném stresu kvůli výpovědi z bytu. Zpanikařila jsem a nevěděla, jak mám situaci vyřešit. Chtěla jsem jen všechno ukončit,“ řekla před soudem obžalovaná a potvrdila, že popis otřesného činu v obžalobě souhlasí. Děti po útoku držela za ruku a utěšovala je s tím, že se zase všichni sejdou. Zabít chtěla i sebe.

Do bytu však přišla jeho majitelka, která přišla ženě předat výpověď z nájmu. Když předtím za dveřmi slyšela dětský pláč a na zvonění nikdo neodpovídal, požádala manžela, aby dveře otevřel. Společně pak vstoupili dovnitř a naskytl se jim výjev jako z hororu. Patřili ženu, která byla od krve, vedle ní ležel nůž. Skláněla se nad bezvládným tělem jednoho dítěte, zatímco vedle leželo v krvi další dítě, které chroptilo. Majitelé bytu okamžitě přivolali pomoc. Obávali se toho, aby na ně žena také nezaútočila. Ta už ale jen bez hnutí seděla a na nic nereagovala.

Zraněného chlapce záchranáři převezli nejprve do Karlovarské nemocnice, pak ho transportovala letecká záchranná služba do nemocnice v Praze, kde se lékařům podařilo chlapce stabilizovat a zachránit. Uvnitř bytu se nacházelo ještě třetí dítě, dvouměsíční kojenec. Jemu naštěstí matka nestačila ublížit a dítě vyvázlo bez zranění.

Obžalovaná netrpí žádnou vážnou duševní poruchou. Spouštěčem jejího jednání byla osobní krize, kdy se kvůli dluhům dostala do pocitu bezvýchodnosti, cítila se bezradná a nepochopená. Podle znalců není primárně osobou s rysy agresivity. Prožívá pocity viny, ale více cítí osobní křivdu, selhávání druhých a vlastní ublíženectví. hlavní líčení bude pokračovat v listopadu. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš

Štítky vražda tříleté holčičky, žena obžalovaná z vraždy, matka ubodala dceru, pokus o vraždu, bodné zranění, úraz, Karlovy Vary, výpověď, Karlovarská krajská nemocnice, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Matka brutálně ubodala tříletou dcerku a vážně zranila pětiletého syna, hrozí jí výjimečný trest  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.