Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Očkovací místo v KD Klatovy končí vzhledem malému zájmu lidí, stěhuje se zpět do nemocnice

Zájem veřejnosti o očkování proti covid-19 značně opadl v posledních dnech i v Klatovech. Vzhledem k rozvolňování opatření opustí očkovací místo Klatovské nemocnice v tomto týdnu Kulturní dům Klatovy (ex Družba) a přesune se zpět do areálu nemocnice. Naposledy se bude v kulturním domě očkovat v pátek 25. února, kdy mohou přijít od 9 do 12 hodin i zájemci bez registrace. 

Od března se bude v Klatovech očkovat už pouze v nemocnici a to v dřívější dětské neurologické ambulanci. Vstup je vedlejším zadním vchodem do monobloku v podloubí proti vjezdu do parkovacího domu resp. z druhé strany oproti vchodu do lékárny. „Také v nemocnici bude i nadále možné si očkování zarezervovat na konkrétní čas. Registrace k očkování je stejná jako dosud, tedy přes webový rezervační systém ministerstva zdravotnictví Registrace.mzcr.cz, kde si zájemce po vyplnění osobních údajů zvolí Klatovskou nemocnici," připomíná hlavní sestra nemocnice Vladislava Veselá s tím, že nemocnice zachová i možnost očkování bez registrace. Od března to bude v nemocnici každý pátek od 8 do 12 hodin.

Nemocnice děkuje městu za zapůjčení prostor v kulturním domě, který V souvislosti s rozvolněnými opatřeními plánuje město Klatovy obnovit běžný provoz kulturního domu zapůjčeného až doposud nemocnici pro očkování. „V prostorách Kulturního domu Klatovy bylo očkovací místo hned dvakrát. Poprvé loni od konce ledna do poloviny srpna a podruhé od začátku prosince do současnosti. Nechalo se tam naočkovat přes 26 tisíc zájemců. Zdravotníci jim zde podali téměř 44 tisíc dávek vakcíny. Celkově pak nemocnice naočkovala i mimo prostory kulturního domu téměř 29 tisíc osob, kterým podala 71 tisíc dávek vakcín," informoval mluvčí krajských nemocnic Jiří Kokoška. 

Ohodnoť článek

Foto Klatovská nemocnice

Štítky očkovací místo, Klatovská nemocnice, kulturní dům, očkování, Družba, nemocnice, Klatovy, Klatovská nemocnice, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Očkovací místo v KD Klatovy končí vzhledem malému zájmu lidí, stěhuje se zpět do nemocnice  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.