Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zdravotníci z Plzeňského kraje aplikovali v uplynulém týdnu 34 625 dávek vakcín proti covid-19

Naplno běželo i minulý týden v Plzeňském kraji očkování proti covid-19. Celkem zdravotníci aplikovali 34 625 dávek vakcín. Aktuálně je v regionu 195 neuzavřených případů nákazy. Za celou dobu trvání pandemie se uzdravilo 98 366 obyvatel Plzeňského kraje.

„Nejvíce dávek jsme aplikovali 17. června, a to 6 260. Celkem se podařilo k nedělnímu večeru od začátku očkování na území Plzeňského kraje aplikovat 388 550 dávek. Kompletně má dvěma dávkami ukončené očkování 141 258 osob. Nejvíce se používá vakcína Comirnaty od Pfizer/BioNTech,“ uvedl krajský koordinátor očkování Robin Šín. Rekord tentokrát týden nepadl, platí stále ten z předchozího týdne, kdy zdravotníci aplikovali zájemcům o očkování celkem 35 598 dávek vakcíny. 

Dnes ráno na termín očkování v našem kraji čeká v systému 12 424 osob. Na začátek července se připravuje registrace k očkování pro děti ve věku 12-15 let.

Nejvíce osob s pozitivním testem na covid evidují krajští hygienici na Klatovsku (74), následuje Plzeň město (46), Domažlicko (28), Tachovsko (14), jižní Plzeňsko (13), severní Plzeňsko (12) a Rokycansko (8).

Ohodnoť článek

Foto

Štítky očkování, vakcína, distribuce vakcín, vakcína proti koronaviru, očkovací centra, termíny očkování, Plzeňský kraj, zdravotnický pracovník, Pfizer, BioNTech, Robin Šín, Comirnaty, Plzeň, okres Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdravotníci z Plzeňského kraje aplikovali v uplynulém týdnu 34 625 dávek vakcín proti covid-19  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.