Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Plzeňský kraj má další týdenní rekord v počtu podaných vakcín proti covid-19

Další týdenní rekord padl v počtu podaných vakcín proti covid-19 v Plzeňském kraji. Zdravotníci aplikovali zájemcům o očkování celkem 35 598 dávek vakcíny. Nejvíce dávek podali ve středu 9. června, a to 6673.

Celkem bylo k nedělnímu večeru od začátku očkování na území Plzeňský kraj aplikováno 353 281 dávek. Kompletně má dvěma dávkami ukončené očkování 116 310 osob. Nejvíce se používá vakcína Comirnaty od Pfizer/BioNTech.

„Nadále jsme v situaci, kdy se kvůli posunutí druhých dávek u mRNA vakcíny Comirnaty na 42 dnů v menším množství aplikují nové první dávky a prodlužují se čekací doby na rezervaci termínů a obdržení PIN2. Dnes ráno na termín očkování v našem kraji čekalo v systému přibližně 19 000 osob,“ informoval krajský koordinátor očkování Robin Šín.

Již několikátý den dochází k výpadkům informačního systému ISIN, kam se zaznamenává provedené očkování a generují se certifikáty. „Ministerstvo zdravotnictví České republiky a dodavatelská firma intenzivně pracují na nápravě,“ dodal koordinátor očkování.

Počty nově nemocných v kraji klesají

Za víkend přibyl v Plzeňském kraji podle informací ministerstva zdravotnictví jen jediný člověk s pozitivním testem na covid. Neděle byla tentokrát s čistou nulou. V neděli přibylo v celém Česku pouze 42 nově potvrzených případů nemoci covid-19, což je nejnižší denní nárůst téměř za celý uplynulý rok. Stejný počet nových případů byl zaznamenán naposledy 20. června v roce 2020, což byla sobota.  

Krajská hygienická stanice aktuálně uvádí 265 nakažených, kteří v Plzeňském kraji reálně žijí. Od začátku pandemie se mělo v kraji uzdravit 98 244 osob. Nejvíce nemocných evidují hygienici na Klatovsku (99), následuje Plzeň (70), Domažlicko (31), severní Plzeňsko (18), jižní Plzeňsko (16), Rokycansko (16), a Tachovsko (14).

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky očkování, vakcína, distribuce vakcín, vakcína proti koronaviru, očkovací centra, Plzeňský kraj, Comirnaty, Pfizer, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, BioNTech, Robin Šín, Krajská hygienická stanice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeňský kraj má další týdenní rekord v počtu podaných vakcín proti covid-19  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.