Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nerespektování mimořádných opatření zjistili policisté v Plzeňském kraji u 2,5 procenta kontrolovaných řidičů

Celkem 4045 případů porušení vládních nařízení zjistili policisté na území Plzeňského kraje v souvislosti s kontrolami na hranicích okresů. Ty trvaly od 1. března až do nedělní půlnoci vzhledem k epidemické situaci v České republice.   

„Do kontrol se zapojilo každý den okolo 220 policistů, přes 80 vojáků a více než dvě desítky příslušníků Celní správy ČR. Za uplynulých šest týdnů tyto hlídky společně provedly 161 231 kontrol, v jejich souvislosti zjistily 4 045 případů porušení vládních nařízení a v 1 141 případech odepřely řidičům vjezd,“ informovala mluvčí policie Pavla Burešová.

S přihlédnutím ke konkrétním okolnostem vyřešili policisté většinu těchto přestupků s lidmi na místě domluvou, jen v ojedinělých případech uložili za jejich nedodržování příkazem na místě pokuty či přestupky oznámili na příslušné správní orgány k dalšímu projednání. V rámci prováděných kontrol se policisté rovněž zaměřili na jiná protiprávní jednání, jako byly například přestupky v dopravě.

„Nerespektování mimořádných nebo krizových opatření zjistili policisté v Plzeňském kraji pouze u 2,5 procenta ze všech kontrolovaných osob. Většina kontrolovaných lidí dodržovala nařízená vládní opatření a nesnažila se je zbytečně obejít. Hlídky se v našem kraji setkávaly převážně s pochopením a nepříjemnosti či nevhodné chování od občanů byly jen ojedinělými záležitostmi, které se následně bezkonfliktně vyřešily,“ uvedla policejní mluvčí Burešová.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky policie, kontroly, hranice okresů, epidemická situace, vládní nařízení, Plzeňský, Plzeňský kraj, Česko, Celní správa České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nerespektování mimořádných opatření zjistili policisté v Plzeňském kraji u 2,5 procenta kontrolovaných řidičů  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.