Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nám se vakcíny nikde ve skladech neválí, říká krajský koordinátor očkování Robin Šín

Očkovací místa v Plzeňském kraji aplikovala minulý týden 9171 dávek vakcín. Od začátku očkování zdravotníci v kraji podali 44054 dávek. Celkem 13349 klientů již zdárně absolvovalo očkování také druhou dávkou.

„Nejvíce jsme očkovali ve středu 3. března, kdy se podařilo aplikovat 2059 dávek a očkovací místa tak byla v provozu aspoň na 50 procent své deklarované kapacity. Očkovali bychom mnohem víc, kdyby nám stát dodal více vakcín. Za minulý týden se deklarované objemy dodávek změnily třikrát,“ informoval krajský koordinátor očkování Robin Šín.

Největší problém byl slov koordinátora u vakcíny AstraZeneca. „Zde se informace o velikosti dodávky změnila až po jejím příletu do České republiky a vše se muselo narychlo měnit. Byl kvůli tomu i problém s prvotním zapojením praktických lékařů, protože správně nezareagoval státem vysoutěžený distributor vakcíny. Nejpozději zítra by měl dostat zbytek vybraných 11 praktických lékařů svou dodávku a plánujeme přibližně stejné množství zapojit i v další dodávce,“ uvedl Robin Šín.

Větší množství vakcín bohužel kraj k přerozdělování v současné době nemá, ale Ministerstvo zdravotnictví deklaruje zdvojnásobení množství vakcín v průběhu dubna. „Zdárně se podařilo navýšit počet vakcín a očkovacích dní v okrese Tachov. Zde patří dík za spolupráci starostům ORP Tachov a Stříbro. Nadále se připravuje rozjezd velkokapacitního očkovacího centra v Plzni. Nově vznikne také očkovací místo v Kralovicích. A mohu všechny ubezpečit, že se nám vakcíny nikde ve skladech neválí,“ zdůraznil krajský koordinátor očkování. Dodal, že pro tento týden se podařilo získat zvýšenou dodávku vakcíny Comirnaty od společnosti Pfizer a vše se neprodleně vyočkuje.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zuzana Reifová

Štítky očkování, vakcína, distribuce vakcín, vakcína proti koronaviru, očkovací centra, Plzeňský, Robin Šín, Plzeňský kraj, AstraZeneca, Česko, Pfizer, Tachov, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nám se vakcíny nikde ve skladech neválí, říká krajský koordinátor očkování Robin Šín  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.