Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V kraji přibylo včera 974 nových případů koronaviru, nejpostiženějším okresem v ČR je Tachovsko

V Plzeňském kraji v pondělí přibylo 974 nových případů koronaviru. To je o 716 víc než v neděli, kdy se méně testuje, a skoro o čtvrtinu víc než předchozí pondělí. Vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví. Nemocnice se dostávají na hrany svých kapacit, už včera museli zdravotníci transportovat dva pacienty do zařízení mimo náš region.

Nejvíce nemocných je v Plzni (2862), následuje Klatovsko (1477), severní Plzeňsko (1456), Tachovsko (1412), Domažlicko (938), jižní Plzeňsko (922) a Rokycansko (829). Od začátku pandemie se v kraji uzdravilo 55 323 nakažených

Za pondělí přibylo ve statistice úmrtí lidí nakažených koronavirem dalších 15 jmen. Celkově s nákazou zemřelo v kraji 1087 lidí. Jen za únor podlehlo 255 pacientů. Dokládají to údaje ministerstva.

V kraji se podle Krajské hygienické stanice (KHS) celkem nakazilo 65 995 lidí. Nejvíce postiženým okresem v republice je nyní Tachovsko, kde se za posledních sedm dní nakazilo 1360 lidí na 100.000 obyvatel. Při těchto výpočtech je tak výskyt koronaviru v tomto okrese vyšší než na Chebsku, Sokolovsku a Trutnovsku, které jsou uzavřené.

V nemocnicích je podle ministerstva volných 31 ze 174 lůžek ARO/JIP, žádné ale není pro covidové pacienty, volné je pro ně jediné z 60 takzvaně reprofilizovaných intenzivních lůžek. Standardních lůžek je volných 387 z 1257, žádné ale není pro covidové pacienty. Upravených standardních lůžek pro nemocné s koronavirem je k dispozici jen 22 ze 419. K dispozici jsou dva z pěti přístrojů ECMO na mimotělní okysličování krve.

Kapacitu lůžek intenzivní péče už Plzeňský kraj vyčerpal, pacienty s covidem převáží mimo region

První dva pacienty s koronavirem museli zdravotníci odvézt do nemocnic mimo Plzeňský kraj. Jednalo se o nemocné, kteří vstupují do intenzivní péče. V kraji už nejsou volná lůžka intenzivní péče pro nemocné s koronavirem a další transporty těchto...

Plzeňská fakultní nemocnice přehledy nakažených denně aktualizuje. Momentálně zde je 247 covidových pacientů. Před týdnem jich bylo o 24 méně. Na lůžkách intenzivní covid péče je k úternímu dni 61 lidí, 31 z nich je na umělé plicní ventilaci a tři mimotělním okysličování krve.

V kraji se dosud spotřebovalo 28.272 dávek některé se tří dostupných vakcín, z toho 11.496 lidí bylo očkováno dvěma dávkami. Alespoň jednu dávku tak dostalo zatím 16.776 lidí, což nejsou ani tři procenta všech obyvatel kraje. V pondělí bylo očkováno 1287 lidí, 958 z nich dostalo první dávku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský kraj, pacient, okres Tachov, Česko, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Krajská hygienická stanice, Plzeň, okres Klatovy, okres Domažlice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V kraji přibylo včera 974 nových případů koronaviru, nejpostiženějším okresem v ČR je Tachovsko  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.