Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Za jeden den přibylo 21 nových případů, mimořádná opatření zůstávají v Tatiné

Denní přírůstek nakažených koronavirem v Česku ve čtvrtek potřetí v řadě přesáhl 350 případů. V tomto týdnu odhalily laboratoře přes 1600 nakažených. V Plzeňském kraji se nákaza potvrdila u 1040 lidí. Mimořádná opatření se v našem regionu týkají vesnice Tatiná na severním Plzeňsku, kde je přes 30 pozitivně testovaných obyvatel.

Hygienici provedli na území našeho kraje 15 481 testů. Aktuálně se u nás léčí 210 pacientů, 21 lidí s nemocí covid-19 zemřelo, vyplývá z aktuálních statistik Krajské hygienické stanice v Plzni.

Všechny okresy kraje jsou v nulovém stupni pohotovosti, a kromě Plzně-severu nemají nařízená žádná mimořádná opatření. Na severním Plzeňsku se opatření týkají vesnice Tatiná, kde platí povinnost nosit roušky, nekonají se žádné hromadné akce a je i zavřený obecní úřad. V obci provedli hygienici plošné testování, lidem, kterým vyšly negativní výsledky testů, dnes zdravotníci odebrali stěry na druhý kontrolní test.

Od včerejšího dne přibylo v Plzeňském kraji 21 případů nákazy. Nejvíce nakažených je v samotné Plzni, kde hygienici evidují 71 nemocných, hned za Plzní je Klatovsko s 65 případy. Třetí největší počet nakažených je na severním Plzeňku, kde je momentálně 52 případů covid-19.

Koronavirus v Česku

V ČR je od března 23.582 potvrzených případů covidu-19. Vyléčilo se téměř 17.500 lidí, obětí je 419. Aktuálně nemocných tak je 5716. Vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví.

Hygienici zařadili Prahu do oranžového, tedy druhého stupně rizika nákazy koronavirem. Podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) se ale zatím nezavádějí zpřísněná bezpečnostní opatření jako omezení otevírací doby restaurací a barů. Do zeleného, prvního stupně rizika, nově patří okresy Kolín, Příbram, Žďár nad Sázavou a Brno-město. V ostatních okresech je podle hygieniků riziko nákazy zanedbatelné.

Evropská komise schválila dotační program COVID ubytování. Ministerstvo pro místní rozvoj, které podporu pro provozovatele ubytovacích zařízení připravilo, k němu co nejdříve vyhlásí výzvu. Na twitteru to dnes napsala šéfka resortu Klára Dostálová (za ANO). Na notifikaci Evropské komise čekal program od července, kdy ho schválila vláda. Vyčleněny na něj jsou 3,3 miliardy korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský kraj, infekční onemocnění, Česko, Tatiná, Plzeň, Krajská hygienická stanice, Evropská komise, Adam Vojtěch, Klára Dostálová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za jeden den přibylo 21  nových případů, mimořádná opatření zůstávají v Tatiné  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.