Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Koronavirus ochromil provoz interní kliniky plzeňské fakultní nemocnice

Provoz II. Interní kliniky plzeňské fakultní nemocnice ochromila nákaza covid-19. Onemocnělo tam v minulých dnech celkem 12 osob. Jedná se o dva lékaře, tři sestry a sedm pacientů.

Jeden z nakažených pacientů bohužel zemřel. Mluvčí nemocnice Gabriela Levorová uvedla, že šlo o dvaaosmdesátiletého muže, který trpěl několika dalšími chronickými chorobami. Nákaza se na interně rozšířila podle informací hygieniků v období mezi 18. a 24. dubnem.  

V současné době je oddělení mimo provoz, někteří zdravotníci skončili v domácí karanténě, nebo jsou na jiných pracovištích. Na výsledky testů teď čekají doma nebo v nemocnici desítky dalších osob z řad personálu nebo pacientů. Na oddělení se dostala nákaza pravděpodobně zvenčí, kdy ji tam měl přinést některý z pracovníků.

V porovnání s úterým zatím stoupnul počet osob s koronavirovou nákazou na území Plzeňského kraje o osm nových případů. Od vypuknutí epidemie bylo v evidenci hygieniků celkem 592 osob s pozitivním testem na covid-19. Nárůst pacientů zaznamenaly dnešní den téměř všechny okresy i krajské město.

O dva více má například nejvíce postižené Domažlicko, kde je 328 potvrzených nákaz. V Plzni je to 72 případů, na Klatovsku 82, na Tachovsku 44, na jižním Plzeňsku 39, na severním Plzeňsku 22. Žádného nového pacienta s koronavirem nemá Rokycanko, kde je pouhých pět nemocných.  

Ohodnoť článek

Foto

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, fakultní nemocnice, interna, Fakultní nemocnice Plzeň, pacient, infekční onemocnění, Plzeňský kraj, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koronavirus ochromil provoz interní kliniky plzeňské fakultní nemocnice  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.