Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Počty nakažených osob v Plzeňském kraji stále narůstají, smutnou statistiku vede Domažlicko

Jen za poslední den přibylo v Plzeňském kraji 32 nových případů lidí nakažených novým typem koronaviru. Celkem je už v regionu 426 pozitivně testovaných osob n COVID-19. Počet úmrtí v souvislosti s onemocněním se od soboty nezměnil a zůstal na šesti. Do regionu v neděli přivezli hasiči další dodávku ochranných prostředků.

Testováním už prošlo v Plzeňském kraji 5205 lidí, za poslední den to bylo 205 lidí. Počet vyléčených je stále 27. Domažlicko stále výrazně převyšuje ostatní okresu v počtu nakažených. Aktuálně je tam 254 osob s COVID-19. Na Klatovsku v Plzni se už počty vyrovnaly je tam shodně 52 nemocných. Na Tachovsku evidují hygienici 31 nemocných, v okrese Plzeň - jih 20 nemocných, v okrese Plzeň - sever je 14 potvrzených případů a na Rokycansku jen tři. Celkem se v zemi nakazilo 5905 lidí a 422 už v souvislosti s nákazou covid-19 zemřelo.

Hasiči a pracovníci krajského úřadu v neděli dovezli další roušky, ochranné obleky, rukavice a jednorázové testy, které se budou v následujících dnech distribuovat. Osobní ochranné pomůcky obdržel kraj od ministerstva vnitra, část z nich bude připravena na případnou rychlou potřebu v pobytových zařízeních sociální péče.

„V současné době jsou tato zařízení dostatečně zásobena, kraj je ale připraven pomoci, kdyby se v některém ze zařízení objevila nákaza. Dle aktuální informace všechna naše pobytová zařízení sociálních služeb fungují bez problémů,“ říká hejtman Josef Bernard (ČSSD). V souladu s novým nařízením ministerstva zdravotnictví budou také těmto zařízením dodány rychlotesty pro zajištění otestování zaměstnanců.

Z důvodu malého vytížení odběrového místa u Rokycanské nemocnice, pozastaví toto odběrové místo od úterý svoji činnost a zároveň se ve středu otevře odběrové místo v Klatovské nemocnici. Odběry stále také zajišťují dvě odběrová místa ve Fakultní nemocnici, v Domažlické nemocnici a dvě odběrové sanity. V případě potřeby bude provoz odběrového místa v Rokycanech okamžitě obnoven.

Na Domažlicku začala v pátek intenzivní informační kampaň s upozorněním, aby obyvatelé okresu dbali na zvýšenou hygienu a dodržovali opatření snižující riziko nákazy. Hasiči začnou s intenzivní plošnou desinfekcí. „V obecním rozhlase běží dvakrát denně hlášení o dodržování hygienických pravidel a obyvatelům kraje jsou distribuovány informační letáky. Upozornění dodržovat zvýšená hygienická opatření obdržela nákupní centra a obchody v okrese. Obce na Domažlicku také dostaly desinfekci, kterou budou dobrovolní hasiči aplikovat na prostory, kde je větší koncentrace obyvatel,“ dodala mluvčí kraje Alena Marešová.

Ohodnoť článek

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, Domažlicko, Plzeňský kraj, okres Domažlice, Plzeň, infekční onemocnění, Josef Bernard, okres Klatovy, ČSSD, Klatovská nemocnice, a.s., Rokycanská nemocnice, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počty nakažených osob v Plzeňském kraji stále narůstají, smutnou statistiku vede Domažlicko  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.