Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

COVID-19 má v Plzeňském kraji už druhou oběť, nemocných je v regionu 255

, aktualizováno 5. dubna 2020, 13:00

Už druhý případ úmrtí má Plzeňský kraj v souvislosti s koronavirem. Oznámila to v neděli dopoledne krajská hygienická správa. Počet osob nakažených koronavirem v Plzeňském kraji během soboty výrazně vzrostl. Aktuálně bylo v neděli ráno 255 prokázaných případů onemocnění COVID-19. To je o 64 více než v pátek odpoledne.

Jednalo se o dosud nejvyšší denní nárůst nemocných v kraji. To samozřejmě souvisí s vyšším počtem testovaných osob a s tím, že laboratoře doručily větší množství výsledků.

Ve fakultní nemocnici zemřel v sobotu večer třiaosmdesátiletý pacient z Domažlicka infikovaný koronavirem. Byl hospitalizovaný na infekčním oddělení, napojený na plicní ventilaci. Jeho stav byl velmi vážný a došlo k respiračnímu selhání. Vzhledem ke svému věku trpěl muž i dalšími zdravotními problémy.

Hygienici už testovali v regionu 3384 osob, karanténu nařídili 451 pacientům. Ukončenou karanténu má 356 obyvatel kraje. Na nemoc COVID-19 zemřel už v pátek v plzeňské fakultní nemocnici jeden sedmdesátiletý pacient.  

Rekordní nárůst nemocných má okres Domažlice, kde je 158 nemocných s novým koronavirem. To je od pátku nárůst o 56 osob.  Podle hygieniků se tam infekce nejdříve nejvíc šířila od pendlerů, kteří dojížděli denně za prací do Německa, dále ji přak předávli lidé z jejich okolí.

Plzeň město má 42 potvrzených případů onemocnění. Klatovsko 15, Tachovsko a jižní Plzeňsko po 14 nemocných. Severní Plzeňske eviduje 10 osob a Rokcansko zůstává se dvěma pacienty zatím nejméně zasaženým okresem.  

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, Plzeňský kraj, nemoc, pacient, Fakultní nemocnice Plzeň, okres Domažlice, Německo, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

COVID-19 má v Plzeňském kraji už druhou oběť, nemocných je v regionu 255  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.