Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Úterý 15. října 2024  |  Svátek má Tereza
Bez reklam

Prudký nárůst nemocných s COVID-19 v Plzeňském kraji pokračuje, už je jich 57

Prudký nárůst o nových 11 případů pozitivně testovaných osob na COVID-19 v Plzeňském kraji hlásí v pátek ráno krajská hygienická stanice. Aktuálně je v regionu 57 nakažených a lze předpokládat, že toto číslo se během dne ještě několikrát zvýší.

Největší nárůst nemocných zaznamenaly hraniční okresy Domažlicko a Tachovsko, odkud vyjíždělo za prací mnoho pendlerů do SRN. Domažlicko má nově 23 případů a oproti údajům ze včerejšího večera je to o čtyři případy více. Na Tachovsku je devět pozitivně testovaných a tady činil nárůst šest případů.

O jednoho pacienta více má oproti čtvrtku také severní Plzeňsko kde jsou tři nemocní. Sedm lidí s koronavirem zůstává na jižním Plzeňsku, 15 případů má Plzeň a ani tam se od včerejšího večera údaje nezměnily. Bez nemocných stále ještě zůstávají okresy Klatovy a Rokycany.

V nemocnici je na jednotce intenzivní péče a na standardních lůžkách infekční kliniky momentálně sedm lidí. V Plzeňském kraji už hygienici testovali 1658 osob, 411 skončilo v nařízené karanténě, naopak u 292 byla už karanténa ukončena.  Žádný pacient zatím v kraji nezemřel na nový koronavirus. Odběry v kraji zajišťují čtyři stacionární místa a tři sanitky.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, Plzeňský kraj, Krajská hygienická stanice, okres Tachov, okres Domažlice, Německo, Plzeň, Klatovy, Rokycany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prudký nárůst nemocných s COVID-19 v Plzeňském kraji pokračuje, už je jich 57  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.