Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Policie v Plzeňském kraji provedla v březnu 130 000 kontrol dodržování nařízení

Za měsíc trvající zpřísněná omezení pohybu, které kvůli zhoršování epidemie koronaviru vyhlásila od 1. března vláda, provedli policisté v Plzeňském kraji 129 781 kontrol dodržování těchto opatření. Šlo mimo jiné o povinnost mít zakryté dýchací cesty či o kontrolu omezeného pohybu mezi okresy.

Při kontrolách policisté zjistili v kraji 3186 porušení vládních opatření. Některé řešili domluvou na místě, jiné pokutou nebo předáním ke správnímu řízení. V 871 případech hlídky odepřely lidem vjezd, informovala novináře policejní mluvčí Ivana Jelínková.

S namátkovými kontrolami začali policisté ve zvýšené míře 1. března. Hned první den provedli 6771 kontrol a zjistili několik set porušení nařízených mimořádných a krizových opatření. Udělili 29 pokut za porušení nařízení o pohybu, v 79 případech odepřeli řidičům vjezd. V 11 případech zjistili porušení mimořádných opatření, týkalo se to zejména pochybení při nošení respirátorů či roušek. Porušení krizových opatření, tedy například omezení volného pohybu, řešili policisté v kraji během prvního dne kontrol v 268 případech.

Jelínková neuvedla, kolik pokut policisté za celý měsíc rozdali ani kolik přestupků předali k dalšímu řešení správním úřadům. Mezi zjištěnými porušeními podle ní bylo více pochybení při nošení roušek a respirátorů.

Do kontrol se v kraji denně zapojilo kolem 250 policistů z pořádkové, dopravní, cizinecké a kriminální policie a ze školního policejního střediska v Domažlicích. Pomáhalo také 80 vojáků a 20 celníků. V kraji je kolem 60 kontrolních stanovišť. Namátkové kontroly se zaměřují na hlavní silniční tahy na hranicích okresů, zejména ve frekventovaném čase příjezdu a odjezdu do zaměstnání. Na dálnici D5 se kontroly soustředí na sjezdy a nájezdy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky policejní kontroly, omezení pohybu, porušování vládních opatření, Plzeňský, Plzeňský kraj, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie v Plzeňském kraji provedla v březnu 130 000 kontrol dodržování nařízení  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.