Počasí dnes13 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Barevné graffiti rozzářilo ponuré odběrové místo v koutě fakultní nemocnice na Borech

Odběrové místo Fakultní nemocnice Plzeň na Borech rozzářilo graffiti, které vytvořili umělci v rámci akce Víkend otevřených ateliérů „Plzeň tvořivá.“ Dříve ohyzdná a zrezivělá plechová vrata garáží teď zdobí barevné malby.

„Díky grafickým obrazcům, které vznikly v těsné blízkosti odběrového místa na Covid-19, bude prostředí pro naše klienty určitě příjemnější. Barevná díla jsou opravdu pestrá a celý prostor se velmi rozzářil. Fakultní nemocnice Plzeň umělcům a organizátorům této skvělé akce moc děkuje,“ uvedla mluvčí fakultní nemocnice Gabriela Levorová.

Provozní doba odběrových míst na vyšetření COVID-19 ve FN Plzeň - pondělí až neděle: Samoplátci: pondělí - sobota 7:00 - 12:00, 13:00 - 14:30 hod., neděle 7:00 - 12:00 hod. Klienti KHS: pondělí - sobota 7:00 - 12:00, 13:00 - 15:30 hod., neděle 7:00 - 12:00, 13:00 - 14:30 hod. Klienti s vystavenou eŽádankou od svého praktického lékaře: pondělí - neděle 8:00 - 12:00, 13:00 - 14:30 hod.

A jak to vlastně chodí na samotném odběrovém místě? Odběry pro klienty na vyšetření Covid-19 (samoplátce) se provádějí po objednání přes online formulář na konkrétní termín. Vyplněný formulář lze vytisknout a donést s sebou, odbavení se urychlí.

Údaje zadané ve formuláři budou uvedené na vydaném potvrzení. Pokud nebudou správně uvedeny údaje ve formuláři, nebude objednávka platná a vyšetření se neuskuteční.

Objednací čas je určen pro objednávku jedné osoby. Objednaný klient se dostaví ve stanovený termín na platební místo umístěné přímo u odběrového místa v areálu bývalé vojenské nemocnice. Test si zajišťuje klient na vlastní náklady. Cena testu je 1 756 Kč + 250 Kč administrativní poplatek za vystavení lékařského potvrzení. Platba je z epidemiologických důvodů možná pouze kartou, hotovost nebude akceptována! S dokladem o zaplacení odchází klient na odběr. Bez předchozí registrace a platby není možné test provést.

Klient musí být zdráv, nesmí být v karanténě a v poslední době neměl rizikový kontakt s pozitivní osobou. Na základě údajů uvedených v on-line formuláři bude Certifikovaný laboratorní výsledek zaslán na e-mail klienta, nebo bude připraven k osobnímu vyzvednutí v odběrovém místě, ve lhůtě 48 hodin po odběru. Klient samoplátce přichází k odběru pěšky do místa s označením Samoplátci a e-žádanky. Odběr z okénka auta v tomto případě není možný.

Ohodnoť článek

Foto FN Plzeň

Štítky odběrové místo, fakultní nemocnice, samoplátci, graffiti, umělci, nemocnice, Fakultní nemocnice Plzeň, COVID-19, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Barevné graffiti rozzářilo ponuré odběrové místo v koutě fakultní nemocnice na Borech  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.