Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Po kolapsu spadl senior z kola, v kritickém stavu ho vrtulník transportoval do nemocnice

Letecká záchranná služba zasahovala dnes odpoledne v obci Drahkov na jižním Plzeňsku, kde na kole havaroval přibližně sedmdesátiletý cyklista. Utrpěl velmi vážné zranění.

Muž byl po pádu v bezvědomí. „Cyklistu transportujeme leteckou cestou po resuscitaci ve velmi vážném stavu na oddělení emergency do plzeňské fakultní nemocnice. Pádu na vozovku zřejmě předcházel kolaps,“ uvedl Vítězslav Sladký z krajské záchranné služby.

Pády se ovšem nevyhýbají ani mnohem mladším cyklistům. Své o tom ví třiadvacetiletá cizinka, která tak potvrdila stoupající trend úrazů na elektrokolech. Havarovala při jízdě z prudkého klesání ve směru od rozhledny Čerchov na Domažlicku, když nepřizpůsobila elektrokolo svým schopnostem.

„Při přejíždění z betonových panelů na živici nezvládla řízení a vyjela vpravo mimo pozemní komunikaci, kde havarovala. Utrpěla naštěstí jen lehké zranění. První pomoc ženě poskytl řidič autobusu kyvadlové dopravy, který zraněnou vyvezl na rozhlednu Čerchov. Dopravní nehodu oznámila telefonicky obsluha občerstvení rozhledny,“ popsala nehodu mluvčí policie Dagmar Brožová.

Dechová zkouška na alkohol u cyklistky měla negativní výsledek. Přivolané vozidlo německé záchranné služby pak převezlo zraněnou ženu k ošetření do její vlasti.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky zraněný cyklista, těžký úraz, kolaps, nehoda na elektrokole, letecká záchranná služba, cyklista, Plzeňský kraj, Drahkov, rozhledna, Fakultní nemocnice Plzeň, Čerchov, okres Domažlice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po kolapsu spadl senior z kola, v kritickém stavu ho vrtulník transportoval do nemocnice  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.