Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pozitivní test na covid-19 u jedné osoby předčasně ukončil letní dětský tábor na Plzeňsku

, aktualizováno 14. července 2020, 14:15

Z důvodu pozitivního testu na covid-19 u jednoho účastníka museli organizátoři zrušit letní dětský tábor v Letinech na jižním Plzeňsku. Všichni ostatní táborníci museli do karantény. Jako první na případ upozornila Česká televize. Nákaza se naštěstí nepotvrdila u žádného dalšího účastníka tábora.

Na táboře bylo kolem 80 dětí a 20 dospělých, nemoc propukla u jednoho z táborníků minulý čtvrtek. Následně byl tábor uzavřen a všichni odjeli domů. Jde o tábor, kde jsou děti ubytovány v chatkách. Nachází se v zalesněném prostoru mezi obcemi Letiny a Skašov. Jedná se pravděpodobně o vůbec první zrušení letní tábor.

Podle informací šéfa krajské hygienické stanice Michala Bartoše se jedno z dětí nakazilo od rodinného příslušníka. Dítě nemělo příznaky nemoci, hygienici ho vytrasovali na základě informací z jiného kraje o pozitivním nálezu nákazy u jednoho z jeho rodičů. Dítě bylo okamžitě izolováno a odvezeno z tábora. Testy na koronavirus následně nepotvrdily nákazu ani u jednoho z účastníků tábora, kteří museli do karantény.

Celé zařízení i okolí tábora nechali hygienici vydezinfikovat. V současné době už je místo zcela bezpečné a běží tam další turnus tábora.

Konání dětských letních táborů vláda povolila jen za dodržování přísných hygienických opatření. Maximální počet účastníků ve stanových táborech je 100 osob. V případě táborů, kde jsou děti ubytovány v jiných objektech, mohou mít tábory až 500 účastníků. Děti by se na táborech neměly potkávat ve větších skupinách.  

Ohodnoť článek

Foto borovice.cz

Štítky koronavirus, letní tábor, zrušený tábor, COVID-19, karanténa, dětský tábor, Plzeňský kraj, Letiny, Česká televize, Krajská hygienická stanice, Skašov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pozitivní test na covid-19 u jedné osoby předčasně ukončil letní dětský tábor na Plzeňsku  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.