Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Fakultní nemocnice se vrací do běžného provozu, roušky jsou povinné vně i uvnitř

Do běžného režimu se tento týden vrací také většina pracovišť plzeňské fakultní nemocnice. Všechna covidová pracoviště z pavilonu 22 v borské části nemocnice se přeorganizují na původní oddělení. V případě potřeby se budou v budoucnu léčit všichni pacienti s podezřením i s prokázanou koronavirovou nákazou na infekční klinice.

Izolační lůžka pro intenzivní péči pacientů s nákazou budou vyhrazena na vytipovaných pracovištích jednotek intenzivní péče, informovala mluvčí fakultní nemocnice Gabriela Levorová. Pro případnou druhou vlnu koronavirové epidemie se nemocnice vybavila nákupem speciální nové technologie. Z vlastního rozpočtu i z peněz dárců nakoupila plicní ventilátory, ultramobilní sonografy, 11 čističek vzduchu, přístroje pro průtokovou oxygenoterapii a na urgentní příjem velkoplošný dezinfektor. Ten umožní rychlou a kvalitní dezinfekci prostor UV zářením.

I nadále bude nemocnice testovat na covid-19 pomocí speciálního přístroje, který dokáže provést až 400 vyšetření denně. Samoplátcům se mohou nechat testovat od pondělí do neděle, hospitalizované pacienty testuje nemocnice všechny.

„Chronické ambulance II. interní kliniky postupně rozšiřují provoz, v plném rozsahu budou od 1. června včetně preventivních onkologických a komerčních prohlídek,“ konstatoval ředitel fakultní nemocnice Václav Šimánek. Původně velmi vytížená příjmová ambulance v pavilonu 10 je v plném provozu, ambulance plicní kliniky se z pavilonu 22 vrací do původních míst.

Za pacienty teď mohou přicházet návštěvy po předchozí telefonické domluvě s ošetřujícím personálem a podle schválených kritérií zveřejněných na webu nemocnice. Navštívit lze jen ta pracoviště, na nichž není zákaz. „Snažili jsme se nemocnici otevřít co nejvíce, ale rizikové pacienty na JIP, hematologicko-onkologickém či na seniorských odděleních musíme stále chránit proti nákaze,“ vysvětlil ředitel Šimánek. Ve vnitřních i venkovních prostorách nemocnice platí i nadále pro všechny návštěvníky povinnost nosit roušky.

Ohodnoť článek

Foto Richard Beneš

Štítky fakultní nemocnice, koronavirus, omezení, Plzeň, JIP, uzavřené oddělení, návštěvy, běžný režim, nemocnice, pacient, infekční onemocnění, Fakultní nemocnice Plzeň, Václav Šimánek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fakultní nemocnice se vrací do běžného provozu, roušky jsou povinné vně i uvnitř  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.