Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Pandemie ustupuje, od středy má Plzeňský kraj jen jeden případ nákazy koronavirem

Testy v Plzeňském kraji od středy odhalily jeden další případ nákazy koronavirem, celkem se od začátku pandemie potvrdila v kraji u 622 lidí. Více než polovina lidí, u nichž se nemoc covid-19 způsobená koronavirem prokázala, se už uzdravila.

Po dvou negativních testech je v kraji 353 vyléčených lidí, od středy jich přibylo 22. V kraji dosud zemřelo 13 lidí infikovaných koronavirem. Informace zveřejnila na svém webu Krajská hygienická stanice.

V kraji bylo dosud testováno 10.359 vzorků na koronavirus indikovaných hygieniky nebo lékaři. Kromě toho ale už stovky lidí podstoupily placené testy. Od minulého týdne je nabízejí nemocnice v Klatovech, Domažlicích a Sušici, nově je začaly tento týden nabízet také soukromé zařízení v plzeňské městské části Černice. Od pátku spustí odběrové místo v budově bývalého kina Eden další laboratoř, která patří k největším zpracovatelům testů na koronavirus v ČR. Denně vyhodnotí kolem 360 vzorků. Od pondělí nabídne placené testy i plzeňská fakultní nemocnice.

Nejvíc nemocných v kraji je stále na Domažlicku, kde se zatím potvrdila nákaza u 336 lidí, z toho se uzdravilo 172 nemocných. Na Klatovsku testy potvrdily nákazu dosud u 85 lidí, v Plzni u 75, na Tachovsku u 49 lidí. Na jižním Plzeňsku byl koronavirus zjištěn u 43 lidí, na severním Plzeňsku u 27 a na Rokycansku u šesti.

Podle ministerstva zdravotnictví byl koronavirus dosud zjištěn u 623 lidí s trvalým bydlištěm v Plzeňském kraji. Na 100 tisíc jeho obyvatel připadá 107 lidí s potvrzenou nákazou, což je čtvrtý nejvyšší výskyt mezi kraji.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, infekční onemocnění, Plzeňský kraj, Krajská hygienická stanice, Fakultní nemocnice Plzeň, Česko, Klatovy, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Domažlice, Sušice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pandemie ustupuje, od středy má Plzeňský kraj jen jeden případ nákazy koronavirem  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.