Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Počet nemocných s koronavirem v Plzeňském kraji mírně vzrostl, zemřel devátý pacient

, aktualizováno 29. dubna 2020, 9:35

Sedm nových případů koronavirové nákazy má v porovnání s pondělkem Plzeňský kraj. Bohužel zemřel v souvislosti s onemocněním už devátý pacient. Celkem už bylo v regionu od začátku pandemie 584 potvrzených nákaz. Uzdravených osob, které mají negativní i druhý kontrolní test je 209.

Hygienici vystavili karanténu 1180 lidem, 657 z nich už má karanténu ukončenou. Na koronavirus bylo dosud na základě indikace hygieniků testováno 8511 vzorků. V souvislosti s onemocněním zemřelo v regionu už devět osob. Poslední případ oznámili hygienici ve středu ráno na svém webu. V předchozích osmi případech se jednalo o pacienty starší 60 let, všichni ovšem trpěli dalšími zdravotními problémy.  

Nejvíc nemocných v kraji zůstává na Domažlicku, kde se eviduje 326 případů a 96 uzdravených osob. Druhý nejpostiženější okres je Klatovsko, kde je po novém přepočtu 80 nakažených lidí, z toho je 27 vyléčených. Na Domažlicku, kde kraj a radnice provádějí zvýšenou plošnou dezinfekci, v posledních dvou dnech nově zjištěných případů nepřibylo, na Klatovsku nepřibyly nové případy už týden.

Počet zjištěných nákaz nyní nejrychleji roste na jižním Plzeňsku. Aktuálně je tam potvrzeno 38 nemocných a 14 vyléčených lidí. Za týden přibylo v okrese 15 nově potvrzených případů, což je nejvíce mezi sedmi okresy kraje. V Plzni je 70 zjištěných případů a 48 uzdravených, na Tachovsku testy potvrdily nemoc covid-19 dosud u 43 lidí, uzdravených je 11. Na severním Plzeňsku u 21 nemocných a deset uzdravených, na Rokycansku je šest nemocných, je tam jeden nový případ. Tři lidí se vyléčili.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, Domažlicko, Klatovsko, Plzeňský kraj, pacient, infekční onemocnění, okres Domažlice, okres Klatovy, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nemocných s koronavirem v Plzeňském kraji mírně vzrostl, zemřel devátý pacient  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.