Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Úterý 15. října 2024  |  Svátek má Tereza
Bez reklam

Nemocnice omezuje návštěvy hospitalizovaných pacientů. Zákaz platí na interně. Jinde žádají o nošení roušek

Zhoršení epidemiologické situace v regionu si vyžádalo následná opatření. Klatovská nemocnice byla jako první nucena přistoupit k úpravě režimu návštěv hospitalizovaných pacientů na lůžkových odděleních.

„Na interním oddělení platí od 15. října do odvolání zákaz návštěv. Na ostatních odděleních žádáme o nošení roušek či respirátoru a zároveň vyzýváme, aby na návštěvy nechodili lidé s příznaky respiračních nemocí. Tato opatření činíme především pro ochranu zdraví našich pacientů, tedy vašich blízkých," informuje mluvčí nemocnice Jiří Kokoška.

Vzhledem k epidemiologické situaci je Klatovská nemocnice nucena reagovat průběžně na situaci v regionu a upravovat podle ní režim návštěv hospitalizovaných pacientů. A protože se v těchto dnech na Klatovsku výrazně zvýšil výskyt onemocnění covidu a s ním zároveň i počty nemocných s těžším průběhem nemoci, dochází k následným omezením.

Na interním odd. platí od 15. října 2024 do odvolání zákaz návštěv. Nemocnice pochopitelně plně respektuje zákonné výjimky ze zákazu. V případě, že se jedná o mimořádné nebo velmi citlivé situace, může po předchozí telefonické domluvě povolit návštěvu ošetřující lékař. Návštěva ovšem musí splnit přísné podmínky. Během celé návštěvy oddělení a zejména při setkání s pacientem používá návštěva ochranný prostředek dýchacích cest (nos, ústa), kterým je respirátor nebo jednorázová ústenka či rouška. Návštěvu tvoří nejvýše dvě osoby.

„V případě, že má návštěva jakékoli příznaky respiračního onemocnění nebo nerespektuje požadavky ošetřujícího personálu, vyhrazuje si nemocnice právo návštěvu ukončit nebo nepovolit,“ dodal mluvčí Kokoška.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Vít Hassan

Štítky epidemiologická situace, režim návštěv, lůžkové oddělení, Klatovská nemocnice, roušky, respirátory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice omezuje návštěvy hospitalizovaných pacientů. Zákaz platí na interně. Jinde žádají o nošení roušek  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.