Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

Horažďovická nemocnice má nový pavilon, navazuje na historickou hlavní budovu

Téměř u konce je stavba nového pavilonu v nemocnici následné péče v Horažďovicích. Chybí ještě dodělat skleněné napojení horních dvou pater do hlavní historické budovy nebo venkovní schodiště.

Stavba nového pavilonu je téměř u konce. Zbývá ještě dodělat napojení sítí a v interiérech dokončit podlahy či osvětlení. Objekt dostane i fotovoltaické elektrárny na střechu. Do nového objektu se přesune technické zázemí, díky čemuž získá nemocnice další prostory pro vybudování nových pokojů s vlastním sociálním zázemím. Tím se zlepší podmínky pro personál a hlavně pro pacienty.

„Přesunutím zázemí do nového pavilonu získá nemocnice v hlavní budově prostory, aby mohla rozšířit další lůžkové pokoje o vlastní sociální zařízení. Přestaví pak jedny z posledních vícelůžkových pokojů na menší, kde budou mít pacienti víc soukromí a klidu. To je současný trend, aby se v nemocnicích cítili více jako doma,“ vysvětluje za investora náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Pavel Hais (Piráti). 

„Stavba začala v lednu a každým měsíc bylo patrné, jak roste. Ještě během zimy odstranila stavební firma staré garáže, které na tom místě stály. V únoru byly hotové základy, v dubnu přízemí, v květnu první patro, v červnu druhé patro a během prázdnin kompletní střecha. Mezitím se už dělaly také interiéry včetně elektroinstalace, vody, odpadů, omítek a podobně. V těchto dnech se dělá železná konstrukce napojení pavilonu na hlavní budovu,“ popsal ředitel nemocnice Martin Grolmus.

Třípodlažní pavilon vznikl severovýchodně od hlavní budovy, která pochází z 20. let minulého století. Historickou budovu nemocnice pravidelně rekonstruuje z venku i uvnitř. Má novou fasádu, moderní střešní krytinu a zhruba 30 pokojů získalo v posledních několika letech vlastní sociální zařízení. Tím se ovšem zmenšilo technické zázemí a zázemí pro personál a kapacita objektu se tím zcela naplnila. „Další rozvoj a modernizace pokojů už v současných prostotách není možný. Jedině na úkor kapacit, což ale vzhledem k vysoké poptávce po následné péči s rehabilitací není možné,“ dodává ředitel. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Nemocnice Plzeňského kraje

Štítky nemocnice Horažďovice, nový pavilon, zdravotní péče, nemocnice Plzeňského kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Horažďovická nemocnice má nový pavilon, navazuje na historickou hlavní budovu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.