Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Nemocnost v Plzeňském kraji klesla o sedmnáct procent, epidemie už není

V Plzeňském kraji v uplynulém týdnu o 17 procent klesl počet lidí s chřipkami a akutními respiračními infekcemi. V kraji je nyní 8020 nemocných, v přepočtu na 100 tisíc obyvatel je to 1392 nemocných. Krajská nemocnost se tak po dvou týdnech dostala pod hranici epidemie, za niž hygienici považují 1500 nemocných na 100 tisíc obyvatel. V okresech Plzeň - jih, Plzeň - město a Tachov však epidemie trvá. Vyplývá to z údajů, které poskytla Krajská hygienická stanice v Plzni. Většina nemocnic v kraji úplně nebo alespoň částečně zakázala návštěvy pacientů.

Nemocnost v tomto týdnu klesla ve všech okresech kraje s výjimkou Domažlicka. Na Klatovsku, kde byla minulý týden největší nemocnost, se za týden snížil počet nemocných až o 38 procent. V prudkém poklesu se ale nejspíše projevily jarní prázdniny, které tento týden na Klatovsku jsou. Někteří nemocní proto s obtížemi nejdou za lékařem, ale léčí se sami doma.

Největší nemocnost je v okrese Plzeň - jih, kde je aktuálně 1676 nemocných na 100 tisíc obyvatel a oproti minulému týdnu nemocnost klesla jen o šest procent. Naopak nejmenší poměr nemocných je tradičně na Rokycansku, kde je po poklesu nemocnosti o 22 procent aktuálně 900 nemocných na 100 tisíc obyvatel.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, zdraví, chřipka, Plzeňský, Plzeňský kraj, epidemie, Plzeň, Krajská hygienická stanice, Tachov, okres Klatovy, jarní prázdniny, okres Domažlice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnost v Plzeňském kraji klesla o sedmnáct procent, epidemie už není  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.