Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

EUC Klinika Plzeň rozšiřuje nabídku péče o další specialisty

PR článek

V reakci na zvýšený zájem EUC Klinika Plzeň 3. 4. 2023 otevřela nové ambulantní pracoviště specialisty ORL (ušní, nosní a krční). Ordinace těchto lékařů patří dlouhodobě mezi nejvytíženější, neboť jejich péče využívají klienti od novorozeneckého až po seniorský věk.

„Znovuotevření ORL ambulance je velmi důležité jednak z důvodu dlouhodobě značné poptávky, ale i vzhledem ke skutečnosti, že na klinice máme velkou ambulantní spánkovou laboratoř. Ta se věnuje pacientům s poruchami dýchání ve spánku, tedy spolupracující ORL ambulance v místě byla bezpodmínečně nutná," uvedla hlavní lékařka kliniky MUDr. Jana Vyskočilová.

„Dlouhodobým záměrem je, aby plzeňská EUC klinika nabídla na jednom místě a pod jednou střechou škálu veškeré ambulantní zdravotní péče, kterou veřejnost poptává. Nyní se intenzivně soustředíme na rozšíření ordinačních hodin oborů, které jsou v rámci města nedostatečně pokryty nebo specializace, u nichž zájem stran veřejnosti zvysoka převyšuje nabídku v místě, tedy způsobuje neúměrně dlouhé čekací doby na vyšetření. Veškerá naše snaha tak směřuje ke zvýšení komfortu zdravotních služeb a dostupnosti péče v Plzni, k čemuž pochopitelně přispívá i dobrá dostupnost v centru města,“ upřesňuje ředitelka EUC Kliniky Plzeň PhDr. Alena Hynková, MBA.

K rozšíření ambulantní péče přispělo navýšení kapacity další ordinace diabetologie, která diagnostikuje, léčí a dispenzarizuje pacienty s diabetem (cukrovkou) prvního i druhého typu a prediabetem. Novinkou do pololetí bude screeningové vyšetření diabetické retinopatie – onemocnění spojeného s cukrovkou, které postihuje cévy sítnice a jehož důsledkem může být silné poškození zraku. „Diabetes mellitus, vzhledem k jeho výskytu v populaci, je onemocnění, u něhož strmě narůstá zájem po ambulantní péči. Výhodou léčby na naší klinice je její komplexnost: možnost provázané péče pro všechny následné komplikace způsobené postižením cév u diabetu, ať již v rovině oční, interní nebo chronických ran,“ vysvětluje diabetoložka MUDr. Libuše Hrdličková.

V rámci plzeňské EUC kliniky na Denisově nábřeží už druhým rokem funguje i Centrum hojení chronických ran, specializované pracoviště, které se soustředí zejména na léčbu bércových vředů z důvodu tepenné a žilní nedostatečnosti, komplexní ošetření proleženin a diabetických nohou, léčbu komplikovaně se hojících pooperačních rán a defekty tzv. pergamenové kůže. „Centrum je založeno na mezioborové spolupráci chirurgů, diabetologů, všeobecných praktických lékařů a internistů a mohou ho navštívit jak pacienti EUC klinik, tak i klienti dalších zdravotnických zařízení,“ doplňuje vedoucí lékařka dermatologie a CCHR MUDr. Štěpánka Pavcová. Že jde o službu veřejností poptávanou i za hranicemi krajské metropole, dokladuje rychle se plnící kapacita obou ambulancí v nově zrekonstruovaném 3. patře kliniky. I tato léčba je kompletně hrazena z veřejného zdravotního pojištění.

EUC Klinika Plzeň, s.r.o., Denisovo nábřeží 4 – telefon pro objednání: 378 218 111 (recepce)

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky zdraví, EUC Klinika Plzeň, specializovaná pracoviště, nabídka zdravotní péče, ORL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

EUC Klinika Plzeň rozšiřuje nabídku péče o další specialisty  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.