Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Studenti ZČU se budou moci nechat očkovat přímo v univerzitním kampusu

Během prvních tří dnů akademického roku, tedy od 20. do 22 září, se studenti Západočeské univerzity budou moci nechat očkovat proti covidu-19. Očkování bude probíhat bez registrace v areálu na Borech. Nový rok zahájí zhruba 11 500 studentů. Do prvních ročníků bakalářského a magisterského studia nastoupí kolem 3700 z nich.

„Studentům, ale i zaměstnancům, kteří se ještě nenechali očkovat, dáváme ve spolupráci s Plzeňským krajem příležitost absolvovat očkování bez registrace a přímo v kampusu. Věřím, že ti, které odrazovala administrativa nebo plánování spojené s očkováním, tuto možnost přivítají,“ říká rektor ZČU Miroslav Holeček. „Moc bych si přál, aby tento akademický rok proběhl prezenčně, abychom se mohli setkávat na seminářích, při přednáškách i na nejrůznějších akcích mimo výuku, a věřím, že vysoká míra proočkovanosti je cestou, jak tomu napomoci,“ dodal.

Mobilní očkovací tým EUC kliniky Plzeň bude vakcíny podávat v budově Fakulty strojní. Zájemci o očkování nebo doočkování si budou moci zvolit ze tří očkovacích látek. K dispozici budou dvoudávková vakcína Comirnaty (Pfizer/Biontech), u níž je revakcinace doporučena po třech týdnech, a Spikevax (Moderna), kde se druhá dávka aplikuje po čtyřech týdnech, a také jednodávková vakcína Janssen (Johnson&Johnson).

„V Plzeňském kraji máme proočkovanost obyvatel, kteří se mohou nechat očkovat, zhruba 61 procent. Věřím, že následující období bude i díky očkování bez zásadních omezení. Setkávání se s přáteli, studium, cestování, to vše k běžnému životu patří. A věřím, že očkování je jednou z cest, jak se k běžnému životu vrátit,“ uvedl hejtmanka Plzeňského kraje Ilona Mauritzová (ODS).         

Zároveň mají studenti i akademici možnost absolvovat očkování bez registrace také v některém z veřejných očkovacích míst v Plzni jako je EUC klinika na Denisově nábřeží, Zdravotní ústav Plzeň, Privamed, očkovací centrum FN Plzeň v prostorách pivovaru Plzeňský Prazdroj) nebo v dalších místech Plzeňského kraje – v Klatovské nemocnici, Domažlické nemocnici, v Kulturním domě ve Stodě, Sušické nemocnici nebo v Nemocnici sv. Anny v Plané.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZČU

Štítky ZČU, univerzita, očkování, kampus, covid-19, koronavirus, Plzeň, Západočeská univerzita v Plzni, Plzeňský kraj, vakcína, Miroslav Holeček, Ilona Mauritzová, Pfizer, Johnson & Johnson, BioNTech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studenti ZČU se budou moci nechat očkovat přímo v univerzitním kampusu  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.