Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Studenti prvních ročníků vysokých škol mají od dneška povolenou osobní účast na výuce

Dnešním dnem se zmírňuje další krizové opatření vlády. K výjimkám, kterým je povolena osobní přítomnost na výuce na vysoké škole, budou nově patřit také studenti prvních ročníků bakalářského i magisterského studia. Dané výukové akce se jich přitom smí účastnit vždy nejvýše dvacet. Studenti mohou být také ubytováni na koleji.

"Vzhledem k tomu, že na Západočeské univerzitě končí výuka v zimním semestru ve středu 23. prosince, neplánuje ZČU jednotný přechod na prezenční výuku všech prvních ročníků. Jednotlivé fakulty a vyučující využijí toto třináctidenní období na setkání se studenty především v těch předmětech, kde je to nejvíce potřeba, například pro shrnutí učiva zimního semestru a na zápočtové testy, které tak budou moci proběhnout prezenčně," informovala mluvčí univerzity Šárka Stará

Zmírnění opatření platné od 7. prosince se týká ale i studentů ostatních ročníků. Nově se totiž studenti všech ročníků, tedy nejen těch posledních, mohou ve skupinách po dvaceti zúčastnit laboratorní, experimentální nebo umělecké výuky. I tito studenti mohou být ubytováni na koleji.

Do prvních ročníků v bakalářském studiu letos nastoupilo na ZČU asi 3700 studentů na všech devíti fakultách. První ročníky kvůli epidemii přešly už po dvou dnech 23. září na distanční výuku. Dnešní rozvolnění se nejvíce dotklo technických fakult, fakulty designu a umění, pedagogické i fakulty filozofické, hlavně programů archeologie a antropologie.

Ohodnoť článek

Foto ZČU

Štítky ZČU, výuka, studenti, koleje, vysokoškoláci, Západočeská univerzita v Plzni, vysoká škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studenti prvních ročníků vysokých škol mají od dneška povolenou osobní účast na výuce  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.