Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

ZČU už se připravuje na nový režim výuky. Účast bude dobrovolná

Od 11. května se mohou studenti účastnit prezenční výuky až v patnácti členných skupinách. Na nový režim se připravuje i Západočeská univerzita v Plzni. Jednotlivé fakulty i sami vyučující budou přesně informace sdělovat studentům prostřednictvím emailů.

Plán výuky pro skupiny o maximálním počtu 15 osob fakulty Západočeské univerzity připravují v tomto týdnu. Důraz budou klást na prakticky zaměřené předměty. Konkrétní náplň a systém, jak bude výuka probíhat, si však stanoví každá fakulta v závislosti na svých prostorových, technických a dalších možnostech

„Nový režim na vysokých školách samozřejmě neznamená, že opět začne standardní výuka. Další zmírnění nám však přineslo nové možnosti a zjednodušilo situaci, abychom studentům mohli poskytnout vhodné podmínky pro splnění jednotlivých předmětů a postup do dalšího ročníku či řádné ukončení studia,“ komentuje nové vládní opatření rektor ZČU Miroslav Holeček.

I ve zmírněném režimu je účast na výuce dobrovolná. Vzhledem k tomu, že cílem je umožnit dokončení všech předmětů, přepokládají pedagogové, že studenti pozvaní na výukové akce tuto možnost využijí.

I nadále platí, že účastníci nesmějí mít akutní zdravotní obtíže odpovídajících virovému onemocnění, nesmějí mít nařízenou karanténu a musejí před první výukovou akcí poskytnout písemné čestné prohlášení, že v předchozích dvou týdnech se u nich nevyskytly příznaky virového infekčního onemocnění.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZČU

Štítky ZČU, výuka, opatření, COVID- 19, studenti, vzdělání, Plzeň, Západočeská univerzita v Plzni, Miroslav Holeček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ZČU už se připravuje na nový režim výuky. Účast bude dobrovolná  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.