Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Žáci elektrotechnického učiliště mají nové výukové středisko u největšího dodavatele tepla na západě Čech

Plzeňská teplárenská, největší dodavatel tepla na západě Čech, otevřela nové výukové středisko pro žáky Středního odborného učiliště elektrotechnického v Plzni (SOUE). Prostory mají v bývalé výměníkové stanici v Komenského ulici. Vzdělávat se tam ročně budou desítky elektrotechniků a instalatérů. Jedná se o ojedinělý projekt v oblasti teplárenství v rámci celé České republiky.

„Nově si tak budeme vychovávat své odborníky, a to zejména v oborech Mechanik instalatérských a elektrotechnických zařízení, Elektromechanik pro zařízení a přístroje a Elektrikář silnoproud,“ upřesnil výrobní ředitel plzeňské teplárny Jan Skřivánek.

Memorandum o vzájemné spolupráci podepsaly firma se školou už před necelými dvěma lety. SOUE je jedna z největších středních škol v regionu s 1200 žáky, letos naplnila všechny obory. Spolupracuje s 90 firmami, kam chodí od září na praxe 150 žáků.

Výcvikové středisko vzniklo úpravou původní výměníkové stanice v Komenského ulici. Celá akce vyšla na sedm milionů korun. Ročně by tamtudy mělo projít zhruba 85 žáků všech ročníků. „Jsme hrdí na otevření tohoto moderního výcvikového střediska a věříme, že umožní našim žákům již v tomto školním roce získat nejen teoretické znalosti, ale také praktické dovednosti, které budou nezbytné pro úspěšnou kariéru v oblasti energetiky,“ doplnil ředitel SOUE Jaroslav Černý.

Žáci tam mají k dispozici kromě učeben i dílny a šatny. Součástí střediska je rovněž funkční model výměníkové stanice, což umožní studentům praktické testování a ovládání zařízení v reálném provozním prostředí. K dispozici je tam i dobíjecí stanice na elektroautomobily.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Krajský úřad Plzeňského kraje

Štítky vzdělání, Plzeňská teplárenská, Střední odborné učiliště elektrotechnické v Plzni, SOUE, stipendia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žáci elektrotechnického učiliště mají nové výukové středisko u největšího dodavatele tepla na západě Čech  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.