Počasí dnes13 °C, zítra18 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Unikátní projekt na 120 školách si klade za cíl zvýšit kvalitu vzdělávání

V Plzni odstartoval osmnáctiměsíční projekt, který se zaměřuje na zkvalitnění vzdělávání v mateřských, základních a základních uměleckých školách. Celkem se zapojí 120 škol s téměř 24 tisíci dětmi. Projekt cílí i na žáky, učitele a odbornou veřejnost. Ředitelé škol se například budou vzdělávat v manažerských dovednostech, pedagogové zase na využití moderních forem ve výuce.

Projekt získal dotaci EU i ministerstva školství. Podle vedení města je podpora vzdělání v Plzni nadstandardní. „Díky tomuto projektu, jehož jsme pro zapojené subjekty nositelem, se můžeme posunout ještě dál. Osobně považuji za skvělé například to, že učitelé mohou absolvovat workshopy zaměřené na digitální dovednosti, mohou zvyšovat své kompetence, což se poté promítne do zkvalitňování i zatraktivnění výuky, a to bude mít samozřejmě pozitivní vliv na žáky,“ uvedla náměstkyně primátora pro oblast školství Lucie Kantorová (ANO).

Kromě škol v Plzni se přidala další zařízení v osmi okolních obcích. Konkrétně jde o Letkov, Tymákov, Kyšice, Chrást, Nezvěstice, Šťáhlavy, Starý Plzenec a Dýšina. Celkem se jedná o 64 mateřských, 49 základních a sedm základních uměleckých škol.

„Chceme propojit školy a posílit spolupráci celé té komunity, tedy všech aktérů zapojených do vzdělávání. Akce budou nejen pro učitele a žáky, ale některé výstupy jsou určeny i pro rodiče a odbornou veřejnost,“ uvedla hlavní manažerka projektu Hana Stýblová.

Projekt podpoří i fungování žákovského parlamentu, který má pomoci ke zlepšení vztahů žáků ke škole, k jejich vnímání demokratické kultury, motivovat je k zapojení do života školy, ke zlepšení vzájemné komunikace a sociální vyspělosti. Kromě toho se mohou školy zapojit i do projektu organizace Post Bellum.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Plzně

Štítky podpora vzdělávání, kvalita vzdělávání, kvalita výuky, základní škola, mateřská škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Unikátní projekt na 120 školách si klade za cíl zvýšit kvalitu vzdělávání  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.