Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Rodiče budoucích prvňáčků přicházeli k zápisům bez dětí, přihlášky vhazovali do boxu

Nejedná se o apríl, základní školy zřizované městem Plzní od středy 1. dubna začaly opravdu bez přítomnosti dětí přijímat přihlášky do prvních tříd! Termíny zápisů budou během měsíce dubna probíhat v základních školách podle stanovených termínů.

Jako první si vyzkoušela zápisy prvňáčků bez dětí například na 31. základní škole na Lochotíně. Rodiče přicházeli postupně podle předem stanoveného času do vestibulu školy. Tam do připravené krabice vhazovali přihlášky, netvořily se žádné fronty, zástupci školy udržovali při jednání s rodiči nařízený odstup, samozřejmostí byly roušky.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky doporučilo základním školám provést pouze formální část zápisů. Dítě se seznámí s prostředím školy a učiteli až po ukončení mimořádných opatření. Ve výjimečných případech, například v naléhavých důvodech, zdravotních důvodech či kvůli karanténě, mohou rodiče podat žádost o přijetí dítěte mimo stanovený termín školou po předchozí dohodě až do 30. dubna 2020.

Ohodnoť článek

Foto Adriana Jarošová / MMP

Štítky zápis prvňáčků, škola, školáci, děti, prvňáčci, základní škola, Plzeň, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Česko, Lochotín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rodiče budoucích prvňáčků přicházeli k zápisům bez dětí, přihlášky vhazovali do boxu  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.