Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Město opravilo za 11 milionů mateřskou školku. V sousedních domech ještě vznikne 40 bytů pro občany Plzně

Za 110 milionů korun vzniknou čtyři desítky městských bytů při rekonstrukci objektů na plzeňské adrese Korandova 7,9 a 11. V rámci revitalizace už město zrekonstruovalo a rozšířilo 16. mateřskou školu v čísle 11. Školka s novou třídou pro dalších 24 dětí se slavnostně otevřela se začátkem nového školního roku. Do mateřské školy město investovalo z uvedené částky přibližně 11,5 milionu.

Kompletní rekonstrukce už se dočkala 16. mateřská škola. Opravou prošla elektroinstalace, podlahy i omítky. „Dále se rozšířilo zázemí školky o ředitelnu a kabinet, které vzniklo po probourání se do vedlejšího domu v Korandově 9. Pro první patro se vybudoval také nový jídelní výtah a školka se rozrostla o jednu třídu pro dalších 24 dětí z třetího plzeňského obvodu. Obě patra objektu jsou také vybavena videotelefony pro větší bezpečnost dětí i učitelek,“ přiblížila Světlana Budková (STAN), radní města Plzně pro oblast bytovou včetně sociálního a dostupného bydlení.

„V prostorech mateřské školy byly dále vyměněny nebo repasovány dveře a zárubně. Kuchyně dostala nové povrchy, výmalbu a vzduchotechniku,“ doplnil Pavel Šrámek (Piráti), místostarosta městského obvodu Plzeň 3.

V Korandově 11 vznikne 12 bytů o dispozicích 2+kk a 2+1. „V objektu Korandova 7 vystavíme 14 bytů, z toho dva budou upravitelné pro možné bezbariérové bydlení. Celkem tam pak bude deset bytů o dispozici 3+kk a čtyři byty 2+kk. V Korandově 9 pak vznikne 13 bytů s tím, že jeden z nich bude rovněž bezbariérově upravitelný. Celkem tedy bude vybudováno 39 bytů. Dokončení plánujeme do poloviny ledna příštího roku,“ doplnila radní Světlana Budková.

Ohodnoť článek

Foto Martin Pecuch

Štítky škola, rekonstrukce školky, nové městské byty, městské byty, rekonstrukce bytů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město opravilo za 11 milionů mateřskou školku. V sousedních domech ještě vznikne 40 bytů pro občany Plzně  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.