Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na základní škole V Plzni se začnou děti učit v angličtině

Na jedné z plzeňských základních škol se začne v příštím školním roce vyučovat výtvarná výchova v angličtině. S výukou začnou na 21. základní škole nejdříve dvě první třídy, v dalších letech se postupně výuka výtvarné výchovy v cizím jazyce rozšíří na celý první stupeň. Město podá na ministerstvo školství žádost o povolení výuky nejazykového předmětu v angličtině a o související změnu zápisu v rejstříku škol, řekla radní odpovědná za školství Lucie Kantorová (ANO).

Jednadvacátá základní škola se zaměřuje na výuku cizích jazyků už téměř 40 let. Vyučuje podle školního vzdělávacího programu Brána jazyků otevřená. Do školy chodí ve 33 třídách přes 800 žáků, kteří se mohou kromě angličtiny učit na druhém stupni také němčinu, francouzštinu nebo nepovinnou ruštinu.

"Od 1. září bude zahájena výuka výtvarné výchovy v angličtině ve dvou třídách prvního ročníku a v následujících letech dojde k postupnému rozšíření této výuky až do pátého ročníku. Ostatní běžné třídy v ročníku se budou vzdělávat podle školního vzdělávacího programu," řekla Kantorová.

Pokud bude mít na prvním stupni výuka v cizím jazyce úspěch, vedení školy uvažuje výhledově o rozšíření i na druhý stupeň. Žáci by se hodinu týdně učili v angličtině předmět Výchova k občanství. Nejdřív by to opět muselo schválit ministerstvo školství.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, školy, správa, základní, Plzeň, angličtina, základní škola, cizí jazyk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na základní škole V Plzni se začnou děti učit v angličtině  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.