Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Festival pro rodiny s dětmi přiblíží téma ochrany životního prostředí

Celodenní program plný zábavných pokusů, soutěží a ekologie nabídne festival Zelené město, který se odehraje koncem dubna v západočeské metropoli. V Proluce a sadovém okruhu představí městské i soukromé firmy řadu zelených nápadů jako jsou například elektrická auta, nové trolejbusy či mluvící kontejner.

Zelené město je projektem, který vznikl už před několika lety jako nepolitické a otevřené sdružení spojující Plzeň, Plzeňský kraj a městské firmy jako jsou dopravní podniky, Vodárna Plzeň nebo Čistá Plzeň. Připojily se ale i společnosti jako jsou Plzeňský Prazdroj či Škoda Transportation.

„Zelené město je projektem, kterým chceme zlepšit kvalitu života Plzeňanů. Firmy společně usilují o zdravější a přátelštější prostředí pro život v Plzni. Snaží se minimalizovat dopady své činnosti na životní prostředí a aktivně podporují jeho ochranu. Řadu již konkrétních aktivit zábavným způsobem představí letos poprvé festival Zelené město Plzeň,“ uvedl primátor Pavel Šindelář (ODS).

Z konkrétních projektů můžeme zmínit například zelenou střechu na vozovně Slovany Plzeňských městských dopravních podniků, zařízení pro energetické využití odpadů ZEVO Plzeň, městskou péči o zeleň a další.

Plzeňské tramvaje už využívají největší objekt modernizované vozovny za 1,7 miliardy korun

Tramvaje Plzeňských městských dopravních podniků (PMDP) už začaly využívat první kompletně zmodernizovaný objekt tramvajové vozovny na Slovanech. Hala pro opravy a údržby tramvají už slouží svému účelu. Rekonstrukce celé vozovny za 1,7 miliardy...

Veselé historiky ze zoo i zábavné pokusy

Festival, který se odehraje v pátek 29.dubna, slibuje zábavný program pro celou rodinu. Návštěvníci se mohou těšit například na zábavné historiky ze zoologické zahrady, které doplní novinky o průběhu stavby nového výběhu pro lvy. Vodárna Plzeň láká na zábavné pokusy i model, který hlavně dětem představí proces koloběhu vody v přírodě nebo jak se čistí odpadní vody.

Po zákazu vjezdu aut na část Americké třídy tam zrychlila MHD. Řada motoristů ale zákaz nerespektuje

Jako správný krok hodnotí vedení Plzně i dopravních podniků uzavření části Americké třídy v centru města pro individuální automobilovou dopravu. Stalo se tak loni v srpnu. Podle výsledků studie přineslo opatření rychlejší a plynulejší průjezd...

Na své si přijdou i fanoušci dopravních podniků, které Plzeňanům představí nový kloubový trolejbus. „Na festivalu také představí vizualizaci budované tramvajové vozovny na Slovanech a nabídnou přednášky o veřejné dopravě nebo výhodnosti uzavření části Americké třídy individuální dopravě,“ přiblížila mluvčí magistrátu Adriana Jarošová.

Čistá Plzeň si pro návštěvníky připravila ukázku popelářského vozu, myšku popelnic i mluvící kontejner. Akci doplní další kvízy, minikino či soutěžní zelená stezka. Více informací a bližší program najdete ZDE.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto visitplzen.eu

Štítky Zelená Plzeň, festival, ekologie, životní prostředí, městská zeleň, Plzeň, Zelené město, a.s., projekt, dopravní společnost, Plzeňský Prazdroj, a. s., Škoda Transportation, Pavel Šindelář, ODS, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival pro rodiny s dětmi přiblíží téma ochrany životního prostředí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.