Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Užijeme si bílé Vánoce? V nížinách těžko, možná na Železnorudsku

Zima o sobě opět dává vědět a až do čtvrtka můžeme očekávat odpolední teploty kolem nuly. Na Štědrý den se ale začne znovu oteplovat a sněžení nahradí dešťové přeháňky. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) zveřejnil také mapu, kde můžeme na Vánoce očekávat sníh. V Plzeňském kraji to vypadá nejvíce nadějně na Železné Rudě.

Na Boží hod a na Štěpána nebude v nížinách mrznout ani ráno, maximální teploty se odpoledne vyšplhají k sedmi stupňům Celsia. Vyplývá to z týdenní předpovědi ČHMÚ. „Ode dneška až do čtvrtka budou odpolední teploty většinou kolem nuly a nedostanou se výš než na dva stupně Celsia," uvedli meteorologové na sociálních sítcích, kde zveřejnili i odhad, jak to bude letos s bílými vánocemi.

Od pátku, kdy je Štědrý den, se začne pozvolna oteplovat. „Pokud se někde v nížinách udrží sníh, tak přes vánoční svátky roztaje," konstatují odborníci. Ve středu můžeme v Plzeňském kraji očekávat jasnou až polojasnou oblohu a teploty od -2 do 1 °C. Na horách bude o něco chladněji, kolem -5 °C. Čtvrtek bude od rána zatažený, ve večerních hodinách bude místy slabě sněžit. V noci teploty mohou klesnout až k -8 °C, přes den na teploměru naměříme od nuly do 4 °C. Štědrý den se ponese v duchu oblačné a zatažené oblohy se slabým deštěm či mrholením. Teploty se opět budou pohybovat v rozmezí od nuly do 4 °C.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky počasí, předpověď, víkend, meteorolog, Plzeň, Plzeňský kraj, Vánoce, bílé Vánoce, sníh, odhad, Český hydrometeorologický ústav, Štědrý den, Železná Ruda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Užijeme si bílé Vánoce? V nížinách těžko, možná na Železnorudsku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.