Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Ježíškova pošta v Železné Rudě opět rozdává razítka, dostavit se mohou lidé i osobně

Napsali jste už letos Ježíškovi? Ještě stále máte možnost poslat dopis nebo pohlednici do infocentra v Železní Rudě, kde vaše přání opatří speciálním razítkem a od Vánoc ho ještě stihnou poslat zpátky. Až do 22. prosince mohou Plzeňané vánočního pošťáka potkat také v mázhauzu radnice na náměstí Republiky.

„Jako tradičně nabízíme místním i lidem z daleka možnost, aby si k nám zaslali pohledy nebo dopisy. Je také možnost si k nám osobně přijít. Abychom všechno stihli, tak je potřeba dopisy a pohledy zaslat poštou do 20. prosince, osobně mohou zájemci přicházet do 22. prosince,“ vysvětluje vedoucí environmentálního centra Barbora Kučeravá.

Na místě si mohou mlsní zájemci koupit čokoládičky Ježíškovy pošty nebo nový dopisní papír, o který si lze i napsat. „Razítka máme od minulého roku s motivem vločky, Ježíškovy pošty s dárečkem a třetí je razítko s letícím dopisem,“ popisuje Kučeravá.

Zájem je zatím spíše vlažný, větší nápor očekávají těsně před Vánoci. „V první dny jsme si s kolegyněmi říkaly, jestli lidé o té Ježíškově poště vůbec vědí, protože toho chodilo velmi málo. Dnes už posíláme desítky pohledů, kterých je více než klasických dopisů. Zhruba v 90 procentech převažují pohlednice. Množství se ale den ode dne zvyšuje. Podobné to bylo i v loňském roce, kdy byl ten rozjezd také pozvolnější a až těsně před Vánoci si na to lidé udělali čas,“ doplňuje Kučeravá.

Ježíškova pošta je v Železné Rudě otevřena každý den od 8:00 do 17:30 hodin. Dopisy a pohlednice je možné zasílat také na adresu Ježíškova pošta, 1.máje 12, 340 04 Železná Ruda.

Vánoční pošťák úřaduje také v Plzni

Až do 22. prosince bude mázhauzu radnice denně od 10.00 do 16.00 hodin rozdávat razítka, prodávat pohledy a betlémky speciální vánoční pošťák. Děti budou moci do schránky vložit tajná přání Ježíškovi. Zároveň probíhá tradiční soutěž pro mateřské školy a 1. stupně základních škol, v letošním roce na téma Vánoční pekárna, aneb cukroví, co se nezkazí. Třídy mají za úkol vyrobit kolekci cukroví z trvanlivého materiálu. Výrobky pak budou vystaveny u vánoční pošty a veřejnost má možnost pro ně hlasovat. První tři místa z každé kategorie čeká drobná odměna," doplnila Hana Josefová z tiskového oddělení magistrátu. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Environmentální centrum Železná Ruda

Štítky Ježíškova pošta, Železná Ruda, Vánoce, pohled, dopisy, Environmentální centrum, tradice, Ježíšek, pohlednice, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ježíškova pošta v Železné Rudě opět rozdává razítka, dostavit se mohou lidé i osobně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.